Loše urađene duple trake (foto: Lokalni front Va)
Loše urađene duple trake (foto: Lokalni front Va)
21.08.2019, 11:41

Oštećene i loše urađene ulice opasnost za građane

č: | fb:

Lokalni Front Va po ko zna koji put ukazuje na katastrofalno stanje valjevskih ulica i puteva, koje predstavljaju opasnost za vozače i bicikliste. Pitaju kada će doći vreme da nadležni konačno svoje poslove obavljaju u korist građana koji su im dali mandat?

 

Kažu da sudbina Valjevaca u mnogome zavisi od delovanja valjevske vlasti i institucija i navode primer jednog sugrađanina koji se povredio upravo zbog javašluka i nemara.

 

"Naš četrdesetogodišnji sugrađanin je samo u trenu mogao ostati doživotni invalid. Ne svojom krivicom zadobio je ozbiljne, teške telesne povrede i samo zahvaljujući pravovremenoj reakciji policije i Hitne pomoći sprečena je veća tragedija. Naime, krećući se biciklom iz pravca Beograda, preko puta  kapije Srbijanke, on je doživeo nesreću izazvanu teškim oštećenjem kolovoza, tzv. kolotrazima, koji su u tom delu ulice duboki i do 40 centimetara, uz ivicu trotoara. Izgubivši kontrolu nad svojim biciklom, čovek je pao na nogu i doživeo težak prelom. Koliko je povreda ozbiljna, govori i podatak da su ga valjevski ortopedi operisali punih pet sati. Njima duguje veliku zahvalnost, jer su uspeli da mu spasu nogu od trajnog invaliditeta. Bez obzira na tu činjenicu, oporavak će trajati više od dve godine", navodi Lokalni front Va.

 

Ulazna traka u Valjevo je u nadležnosti grada Valjeva, i to baš onaj  deo gde postoje veliki deformiteti kolovoza i gde se ova nesreća i dogodila zato što nečiji posao nije dobro urađen. Aktivisti Lokalnog fronta Va podsećaju da je poslednjih godina ta deonica presvučena asfaltom dva puta.

 

"Radove na presvlačenju asfaltnog zastora izvelo je preduzeće Šumadija put, uz nadzor službenika Odeljenja za infrastrukturu gradske uprave. Saznali smo da su zaposleni u preduzeću Šumadija put tada sugerisali da je pre asfaltiranja neophodno uraditi tampon sloj, a da su se službenici Odeljenja za infrastrukturu oglušili o tu sugestiju izvođača. Nadzor nad tim radovima vršili su građevinski inženjer Odeljenja za infrastrukturu Milan Trifunović, koji je i potpisao taj nadzor, kao i građevinski tehničar istog odeljenja Zoran Velimirović", navode Lokalci.

 

Loše urađene duple trake

Loše urađene duple trake (Foto: Lokalni front Va)

Lokalni front Va pita odgovorne u gradskim institucijama i političku vrhušku grada zbog čega se navedena deonica radi više puta u par godina? Zbog čega radovi nisu izvršeni na kvalitetan način? Zašto nadzorni organ potpisuje radove koji nisu dobro izvršeni, odnosno urađeni? Koja je odgovornost načelnika Odeljenja za infrastrukturu i inženjera koji potpisuju nekvalitetno izvršene radove? Da li svi u lancu odlučivanja treba da snose odgovornost zbog sugrađana koji se neretko teško povređuju i izlažu riziku svoje živote i živote svojih najbližih? Da li uopšte postoji odgovornost nadležnih za katastrofalno stanje u kojem se nalaze valjevske ulice i putevi?

 

Upozoravaju da se novac poreskih obveznika Valjeva nemilice troši na sve i svašta, a putna infrastuktura nikada nije bila u lošijem stanju i pitaju kada će se ovom javašluku stati na put, kada će lica koja građani plaćaju početi da rade svoj posao?

 

Takođe Lokalni front gradsko rukovodstvo pita kada će, nakon silnih priča, učiniti nešto po pitanju biciklističkih staza?

 

"Naš oštećeni sugrađanin će verovatno sudskim putem naplatiti štetu od grada, što svakako ne može ukloni posledice po zdravlje, ali Lokalni Front Va pita gde je nestao domaćinski odnos prema gradu i građanima? Koliko još nesreća na valjevskim ulicama i putevima treba da se dogodi"?

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 47 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 1 sati 48 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 1 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...