26.08.2019, 11:22

Filmske radionice za srednjoškolce iz Kolubarskog okruga i Crne Gore

č: | fb:

Udruženje građana Valjevska kulturna mreža VAKUM iz Valjeva i NVO Ja djelujem – OJQ Unë veproj – NGO iACT iz Ulcinja objavili su zajednički poziv srednjoškolcima iz Kolubarskog okruga i Crne Gore za učešće na radionicama o kratkom igranom filmu u okviru SeaVa Youth projekta.

 

Ciljevi ovog projekta podržanog od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (www.rycowb.org) su edukacija mladih u oblasti filmskog stvaralaštva i podsticanje razvoja interkulturalnog dijaloga mladih sa različitih geografskih područja u regionu Zapadnog Balkana.

 

Prva filmska radionica održava se u Ulcinju od 19 – 22. septembra u okviru festivala Seanema, a druga u Valjevu od 12 – 15. decembra 2019. godine u okviru festivala Valjevski filmski susreti. Od svih učesnika se očekuje da prisustvuju na radionicama u oba grada.

 

Putni troškovi kao i troškovi smeštaja i hrane biće pokriveni svim polaznicima.

 

Učesnici radionica će, pored učenja o svim fazama rada na realizaciji jednog filmskog ostvarenja i njegovom marketingu i distribuciji, biti u prilici da uz pomoć mentora zajednički kreiraju dva kratka igrana filma od kojih će drugi, rađen na radionici u Valjevu, biti nastavak prvog, snimljenog na radionici u Ulcinju. Na kraju druge radionice polaznicima će biti uručene diplome.

 

Učesnici iz Srbije se mogu prijaviti popunjavanjem aplikacionog formulara koji se nalazi na linku: https://bit.ly/2zeG44s. Konkurs je otvoren do 4. septembra.

 

Za više informacija o konkursu možete posetiti FB stranicu Seava Youth ili pisati na mejl [email protected].

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 57 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 46 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.