Obeleženo oštećenje na Ulici Jakova Nenadovića (avgust) (foto: Đorđe Đoković)
Obeleženo oštećenje na Ulici Jakova Nenadovića (avgust) (foto: Đorđe Đoković)
27.08.2019, 06:57

Ulica Jakova Nenadovića je "urađena kvalitetno"?!

č: | fb:

Već četiri meseca na "sveže asfaltiranoj" Ulici Jakova Nenadovića stoje saobraćajni znaci koji upozoravaju vozače da je saobraćajnica oštećena.

 

Samo nekoliko dana nakon završetka radova ulica je potonula, pojavile su se pukotine i otvorile rupe. I umesto da nadležni i odgovorni iz Gradske uprave odmah poprave oštećenja i kazne krivca, oni su problem "rešili" tako što su ga "obeležili", a vozače upozorili. Saobraćajni znaci koji su postavljeni u aprilu, još uvek upozoravaju...

Oštećenje na Ulici Jakova Nenadovića (april)

Oštećenje na Ulici Jakova Nenadovića (april) (Foto: Đorđe Đoković)

Oštećenje na Ulici Jakova Nenadovića (avgust)

Oštećenje na Ulici Jakova Nenadovića (avgust) (Foto: Đorđe Đoković)

Odgovorni iz Gradske uprave grešku ne priznaju, čak tvrde da je ulica urađena "kvalitetno", a krivicu svaljuju na drugoga. Doduše tek treba da se utvrdi ko je kriv, ali postoji sumnja.

 

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović kaže da je u Ulici Jakova Nenadovića u delu koji je rađen ovog proleća, "sve urađeno po tehničkoj specifikaciji, kvalitetno i po svim standardima". 

 

- Građevinski fakultet i Institut za puteve daće poslednju reč o tome ko je krivac za ovo što se desilo kada je propala vodovodna šahta. Svi papiri vezani za ulicu su u rukama pravosudnih organa i javnog pravobranioca. Važno je istaći da smo mi u naše radove ušli posle Vodovoda, koji je rekonstruisao vodovodnu mrežu i sređivanje fekalnih šahti – rekao je za sajt Grada Zoran Trifunović.

 

On je najavio da će "deo ulice koji je odmah nakon asfaltiranja propao oko vodovodne šahte, biti urađen narednih dana", ali nije precizirao kada.

Zoran Trifunović

Zoran Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Radovi na rekonstrukciji Ulice Jakova Nenadovića, od raskrsnice sa Šabačkom ulicom do Dročinske u dužini od 450 metara, počeli su u decembru prošle godine, a završeni su krajem aprila ove godine ili skoro dva i po meseca nakon roka.

 

Pored radova na vodovodnoj mreži i kišnoj kanalizaciji, asfaltirani su ulica i trotoari, postavljeni su ivičnjaci.

 

Izvođač radova, koji su koštali 18,6 miliona dinara, bila je valjevska firma "Autotrasport", koja je na tenderu dobila posao za treću fazu radova u Ulici Jakova Nenadovića.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 19 sati 6 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 19 sati 7 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara