Registracija Prijava preko FB
Tamara Jokić u teatru Sarsuela u Madridu (foto: Fanny Bergé)
Tamara Jokić u teatru Sarsuela u Madridu (foto: Fanny Bergé)
28.08.2019, 08:13

Radionica pevanja "Glas kao instrument" Tamare Jokić

č: | fb:

Jedna od najkvalitetnijih srpskih vokala Tamara Jokić će za učenike MŠ "Živorad Grbić", ali i sve zainteresovane sugrađane uzrasta od 14 do 25 godina, danas i sutra realizovati radionicu pevanja "Glas kao instrument" .

 

Kroz rad sa zainteresovanim polaznicima, Tamara će se baviti tehnikom pevanja i analizom pevanja kao jednog od najsnažnijih umetničkih izraza. Cilj radionice je prihvatanje svog zvuka i glasa, tehnički napredak i posmatranje glasa kao instrumenta. Pesme koje pevamo imaju svoje značenje i sve lirske i emotivne aspekte bi trebalo ujediniti sa tehničkim kako bi se postigao potpun muzički i umetnički izraz.

 

Rođena u Valjevu, gde je kroz muzičku školu, Valjevsku gimnaziju i male lokalne festivale negovala svoje pevanje u raznim oblicima, Tamara Jokić je svoje zvanično muzičko obrazovanje zaokružila na muzičkom koledzu "Berkli" u Bostonu. Prvi javni nastup imala je sa 6 godina, a sa 14 godina je prvi put počela da peva fado muziku, što ju je približilo Iberijskom poluostrvu kao geografskom podneblju i Portugalu kao jednoj svojevrsnoj kulturi.

 

Preko muzike dolazi do studija portugalskog i španskog jezika koje će studirati u Srbiji i Španiji, a diplomirati na Filološkom fakultetu u Beogradu. Nakon završenih master studija u Beogradu, Studije pevanja na Berkliju počinje u januaru 2017. godine i završava 2019. U poslednjih nekoliko godina nastupala je u Americi i Evropi.

 

Osim vokalnim izvođenjem, Tamara se bavi i muzičkim istraživanjem raznih geografskih prostora. Od Španije i Portugala, severa Afrike, Balkana i Bliskog istoka, ona dolazi do svog izraza koji podrazumeva muzičko nasleđe svih ovih kultura. U melodije i u tekstove ovih kompozicija, utkane su priče više generacija najrazličitijih naroda koji na kraju krajeva vrlo često pevaju i pripovedaju o istim stvarima: prošlost, budućnost, preci, naslednici, ljubav, spokoj, rat, mir, ljudskost. Sve ono što život čini onakvim kakvim jeste, bez cenzure.

 

Pored negovanja tradicionalnih muzičkih oblika, Tamara piše i svoju muziku koja je obojena balkanskim i mediteranskim sentimentom.

 

Radionica "Glas kao instrument" realizovaće se kroz individualne i grupne časove.

  • sreda, 28. avgust (12.00 - 15.00)
  • četvrtak, 29. avgust (11.00- 14.00)

  

Svi zainteresovani za učešće u ovom izuzetnom programu, mogu se prijaviti i sve detaljnije informacije dobiti u muzičkoj školi.

e mail: [email protected]
tel: (014) 291 - 535 ( 9 h - 14 h)

Aktuelno

Zahvalnica vrtića herojima (foto: Đorđe Đoković)
U vreme pandemije Pre 11 sati 51 minuta

Valjevski vrtići se zahvalili "našim herojima"

Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" zahvalili su se svim, kako su ih nazvali, "našim herojima" koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja koronavirusa i ponovnom...

Izbori 2020 (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: Korisnik)
GIK proglasio Pre 7 sati 7 minuta

Peta lista GG Lokalni front Va-Slobodni ljudi

"Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi" naziv je liste sa 20 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. To je peta izborna lista kandidata za loklna izbore koji će biri održani 21. juna.  · 9 komentara