Registracija Prijava preko FB
Tamara Jokić u teatru Sarsuela u Madridu (foto: Fanny Bergé)
Tamara Jokić u teatru Sarsuela u Madridu (foto: Fanny Bergé)
28.08.2019, 08:13

Radionica pevanja "Glas kao instrument" Tamare Jokić

č: | fb:

Jedna od najkvalitetnijih srpskih vokala Tamara Jokić će za učenike MŠ "Živorad Grbić", ali i sve zainteresovane sugrađane uzrasta od 14 do 25 godina, danas i sutra realizovati radionicu pevanja "Glas kao instrument" .

 

Kroz rad sa zainteresovanim polaznicima, Tamara će se baviti tehnikom pevanja i analizom pevanja kao jednog od najsnažnijih umetničkih izraza. Cilj radionice je prihvatanje svog zvuka i glasa, tehnički napredak i posmatranje glasa kao instrumenta. Pesme koje pevamo imaju svoje značenje i sve lirske i emotivne aspekte bi trebalo ujediniti sa tehničkim kako bi se postigao potpun muzički i umetnički izraz.

 

Rođena u Valjevu, gde je kroz muzičku školu, Valjevsku gimnaziju i male lokalne festivale negovala svoje pevanje u raznim oblicima, Tamara Jokić je svoje zvanično muzičko obrazovanje zaokružila na muzičkom koledzu "Berkli" u Bostonu. Prvi javni nastup imala je sa 6 godina, a sa 14 godina je prvi put počela da peva fado muziku, što ju je približilo Iberijskom poluostrvu kao geografskom podneblju i Portugalu kao jednoj svojevrsnoj kulturi.

 

Preko muzike dolazi do studija portugalskog i španskog jezika koje će studirati u Srbiji i Španiji, a diplomirati na Filološkom fakultetu u Beogradu. Nakon završenih master studija u Beogradu, Studije pevanja na Berkliju počinje u januaru 2017. godine i završava 2019. U poslednjih nekoliko godina nastupala je u Americi i Evropi.

 

Osim vokalnim izvođenjem, Tamara se bavi i muzičkim istraživanjem raznih geografskih prostora. Od Španije i Portugala, severa Afrike, Balkana i Bliskog istoka, ona dolazi do svog izraza koji podrazumeva muzičko nasleđe svih ovih kultura. U melodije i u tekstove ovih kompozicija, utkane su priče više generacija najrazličitijih naroda koji na kraju krajeva vrlo često pevaju i pripovedaju o istim stvarima: prošlost, budućnost, preci, naslednici, ljubav, spokoj, rat, mir, ljudskost. Sve ono što život čini onakvim kakvim jeste, bez cenzure.

 

Pored negovanja tradicionalnih muzičkih oblika, Tamara piše i svoju muziku koja je obojena balkanskim i mediteranskim sentimentom.

 

Radionica "Glas kao instrument" realizovaće se kroz individualne i grupne časove.

  • sreda, 28. avgust (12.00 - 15.00)
  • četvrtak, 29. avgust (11.00- 14.00)

  

Svi zainteresovani za učešće u ovom izuzetnom programu, mogu se prijaviti i sve detaljnije informacije dobiti u muzičkoj školi.

e mail: [email protected]
tel: (014) 291 - 535 ( 9 h - 14 h)

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 16 sati 15 minuta

Mož’ da bidne država, al’ ne mora da znači

Neko bi negde ili na neki način, mogao i trebao, da se svakodnevno bavi samo ovdašnjim napadima na zdrav ljudski razum! Narodski   prodavanjem roga umesto sveće, još bolje: testisa umesto...

Porodilište (foto: Đorđe Đoković)
Iz gradske kase Pre 14 sati 4 minuta

Za bebe rođene 1. i 14. januara po 50.000 dinara

Roditelji beba koje će na svet doći 1. i 14. januara sledeće godine primiće 50.000 umesto dosadašnjih 20.000 dinara. Izmenu Odluke o većem obimu prava porodice sa decom i o finansijskoj podršci za...  · 3 komentara

Teodor Tošić (foto: MariArs.2019)
Iz redakcije 19.11.2019

"Just a Moment" Teodora Tošića

Samo trenutak je bio dovoljan u subotnjoj emisiji Zorana Kesića da Srbija, a i van naše zemlje, upozna talentovanog Teodora Tošića iz Valjeva.   Dvadesetjednogodišnji Teodor Tošić je...  · 7 komentara