Registracija Prijava preko FB
Bebe valjevskog Centra za VTO (foto: Đorđe Đoković)
Bebe valjevskog Centra za VTO (foto: Đorđe Đoković)
04.09.2019, 09:09

Prva beba Centra za VTO proslavila šesti rođendan

č: | fb:

Prva beba iz procesa koji je rađen u tada najmlađem državnom Centru za vantelsnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo, rođena je 1. septembra 2013. godine. Mala Minja iz Prijepolja napunila je šest godina i tim Centra joj čestita rođendan.

 

Do danas je svet postao bogatiji i lepši za 387 rođenih beba Centra za vantelsnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo a do rođendana 14. decembra, kada je 2012. godine počela sa radom laboratorija Centra, očekuje se rođenje 400 beba.

 

Ono po čemu se valjevski Centar visko kotira jeste, od početka 2012. godine, mogućnost zamrzavanja prekobrojnih embriona, što je u međuvremenu omogućeno i u ostalim institucijama, a mnogi parovi se nakon prve uspešne trudnoće i rođenja bebe vraćaju po odmrznut embrion i novu bebu.

 

Sve veći broja parova koji roditeljstvo ostvaruju pomoću vantelesne oplodnje, u Centar za VTO Opšte bolnice Valjevo, dolaze pre svega zbog stručnog i ljubaznog tima, ali i činjenice da je ovde moguće ući u proceduru bez liste čekanja. Tim Centra sve vreme prati inovacije iz oblasti IVF-a i uspešno ih usvaja i uvodi u svoj rad, tako da se već sa uspehom ostvaruju trudnoće iz procesa krioprezervacije oocita, što je izuzetno tehnološki zahtevan metod pri vantelesnoj oplodnji.

 

Centar za vantelesnu oplodnju svoj rad bazira i na svim novim zakonskim procedurama koje proces približavaju parovima koji žele roditeljstvo. Trenutno je rad tima donekle olakšan novim uređajem inkubatorom, a uskoro se očekuje još jedan.

 

Aktuelno

Građani i policija ispred kafe restorana (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 36 minuta

Srbija je i ovde odbranjena. Koja ili kakva?

Prođe, "bez žrtava u ljudstvu i materijalu", pokušaj "parade ponosa". Spreči je "nekoliko stotina mladih", u organizaciji ovdašnjih "četnika!". Stavimo prst u dupe (stavljanje na čelo odavno ne...

Počeli radovi na putu Kamenitovac-Mratišić (foto: Kolubarske.rs)
Dva dana pre najavljenog roka Pre 2 sati 24 minuta

Počela rekonstrukcija puta Kamenitovac-Mratišić

Počeli su radovi na rekonstrukciji puta Kamenitovac-Mratišić, deonici koja je bila pod višednevnom blokadom za teretni saobraćaj. Odblokrana je nakon obećanja da će radovi početi najkasnije 15....  · 2 komentara

Raskrsnica Sinđelićeve i Karađorđeve (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 1 sati

Novi režim saobraćaja u Sinđelićevoj ulici

Od danas važi novi režim saobraćaja u Sinđelićevoj ulici. Iz leve trake samo levo, iz desne pravo i desno. Rešenjem Gradske uprave Valjevo data je saglasnost na ove izmene, shodno preporukama...  · 9 komentara