Blokada puta Kamenitovac-Mratišić (foto: kolubarske.rs)
Blokada puta Kamenitovac-Mratišić (foto: kolubarske.rs)
04.09.2019, 13:24

Glišić pozvao na sastanak meštane koji su blokirali put

č: | fb:

Meštani pet sela, Prijezdić, Zarube, Ravnje, Mratišić i Dračić, četvrti dan su na blokadi putnog pravca Kamenitovac-Mratišić. Poručuju da neće odustati sve dok ne dobiju papir sa datumom početka radova na rekonstrukciji saobraćajnice, u dužini od oko osam kilometara, koju su oštetili teški kamioni natovareni kamenom iz obližnjih majdana. Kažu "ako sada odustanu kako će deci i unucima pogledati u oči".

 

Kako su preneli novinarima, za njihov problem jedino se zainteresovao predsednik Opštine Ub i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, koji ih je pozvao na razgovor. "Poručio nam je da dođemo u Ub u petak u 12 časova. Sa nestrpljenjem očekujemo taj sastanak", kažu meštani koji su 24 časa na blokadi.

 

Dodaju da, za razliku od Glišića koji je "očiglendo spreman da im pomogne", gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović i dalje zatvara oči i pravi se kao da se ništa ne događa, kao da nekoliko stotina ljudi iz pet sela nije blokiralo put. I to, kako kažu, ne iz obesti nego su primorani jer je to jedini način da skrenu pažnju na problem sa kojim se bore nekoliko godina. "Gradonačelnik je u ponedeljak poslao kurira sa porukom da dođemo na razgovor. Mi smo to odbili. Kada smo najavili ovu blokadu rekli smo da mi više nećemo ići u Gradsku upravu jer im više ne verujemo, samo nas lažu", kažu meštani.

Meštani pet sela blokirali put

Meštani pet sela blokirali put (Foto: Kolubarske.rs)

 

Smenjuju se na blokadi puta. Najteže je noću, ali neće odustati. Ponavljaju da traže samo ono što im pripada, a to je da se rekonstruiše put koji je totalno uništen i kojim je nemoguće proći.

 

"Kao da smo građani, ne drugog, nego trećeg reda. Godinama živimo u prašini koju udišemo i mi i naša deca, naša trava nije zelena ona je siva, a put je kao Mars – prepun kratera. Molimo dve godine gradonačelnika i gradsko rukovodstvo da nam pomognu. I sve što smo od njih dobili su prazna obećanja. Poslednji put su od nas tražili da se odreknemo svoje zemlje preko koje prolazi put, i to smo uradili, prikupili potpise i odneli u Gradsku upravu. I opet ništa", ogorčeni su meštani pet sela koji se smenjuju na blokadi puta koja traje četiri dana.

 

Prema nezvaničnim informacijama, kamen iz majdana, čiji su kamioni blokirani i ne mogu da prođu, koristi se kao podloga za deonicu Koridora 11. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 10 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 11 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara