Razgovori pod lipom
Razgovori pod lipom
06.09.2019, 09:41

Zakonodavna i sudska vlast u službi izvršne

č: | fb:

O Ustavu kao najvišem pravnom aktu, uzurpaciji vlasti i ustavnih ovlašćenja, mestu i ulozi Ustavnog suda danas, sudskoj vlasti kao "servisu" izvršne i urušavanju javnotužilačke funkcije, u petak 6. septembra u 20 časova na tribini "Pod lipom" govore: dr Zoran Ivošević, sudija Vrhovnog suda Srbije u penziji i član Političkog saveta Demokratske stranke, Vladimir Gajić, advokat i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke i Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

 

Zbog vremenskih prilika tribina će umesto na platou stare železničke stanice, biti premeštena u malu salu Skupštine grada.

 

"Izvršna vlast u Srbiji vrši snažan pritisak na pravosuđe. Narodna skupština sve više postaje servis za usvajanje zakonskih predloga vlade i to po hitnom postupku bez parlamentarne rasprave. A sudska vlast ima kompleks niže vrednosti prema izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Ona nema snage, niti kuraži da se u osetljivim političkim predmetima odupre dnevnoj politici", Zoran Ivošević (Most Radija Slobodna Evropa).

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 14 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 3 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.