Devojački hor MŠ Živorad Grbić  (foto: Muzička škola)
Devojački hor MŠ Živorad Grbić (foto: Muzička škola)
09.09.2019, 09:29

Nagrade za Devojački hor valjevske muzičke škole

č: | fb:

Devojački hor MŠ "Živorad Grbić" iz Valjeva,  pod dirigentskom palicom prof. Milice Stepanović Baba Milkić, u konkurenciji od 28 horova,  osvojio je drugu nagradu na međunarodnom Festivalu horova koji je održan u Ohridu.

 

Pored druge nagrade, hor valjevske muzičkeškole je na ovom prestižnom evropskom takmičenju nagrađen i specijalnom nagradom za najbolje izvedenu zadatu kompoziciju "Pošla moma na voda", makedonskog kompozitora, Dragana Suplevskog, kao najbolje interpetiranu na celokupnom takmičenju.

 

Takođe, Devojački hor MŠ "Živorad Grbić" je i najbolje plasirani srpski hor od ukupno četiri hora koji su predstavljali Srbiju na takmičenju u makedonskom gradu.

 

Važno je napomenuti da je ovo prvo internacionalno takmičenje ovog ansambla, ali i prvo inostrano takmičenje velikih ansambala škole u njenoj 65 godina dugoj istoriji, te je ovaj izuzetan uspeh time vredniji i veći.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 54 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 44 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.