Hitna pomoć (foto: Đorđe Đoković)
Hitna pomoć (foto: Đorđe Đoković)
14.08.2014, 10:05

Povećan broj poziva Hitnoj službi

č: | fb:

U Valjevu je juče bio najtopliji dan ovog leta, sa temperaturom od 36 stepeni, mada se na vrelom asfaltu činilo da je i više. U 13 časova digitalni termometar u centru grada kod bivše Robne kuće pokazivao je 45 stepeni. Proteklih nekoliko dana, od početka velikih vrućina, ekipe Hitne službe Doma zdravlja imale su više intervencija. Juče je zabeleženo 28 intervencija na terenu i 18 u ambulanti, a i od jutros ima dosta poziva.

Dr Dikosava Vujetić, načelnica Hitne službe, kaže da se očekivalo i više intervencija s obzirom na to kolike su spoljašnje temperature, što znači da su naši sugrađani oprezniji i pridržavaju se saveta lekara. Za pomoć su se najviše javljali srčani bolesnici, astmatičari, pacijenti sa neurološkim tegobama, bilo je dosta kolapsa, nesvestica, žalbi na glavobolje, gušenja... Vrućine loše utiču i na koncentraciju pa je bilo i povreda.

Hronični bolesnici bez preke potrebe napolje ne bi smeli da izlaze u najtoplijem delu dana, savetuje dr Dikosava Vujetić, a terapiju moraju redovno uzimati, uz konsultaciju sa svojim lekarom. Napolje ne treba ići bez flašice vode i lagane odeće od prirodnih materijala, a prilikom letnjih vrućina mora se voditi računa o ishrani, što podrazumeva manje obroke pet puta dnevno, bez teške i masne hrane, uz dosta svežeg voća i povrća.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 3 sati 14 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 51 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar