Počeli radovi na putu Kamenitovac-Mratišić (foto: Kolubarske.rs)
Počeli radovi na putu Kamenitovac-Mratišić (foto: Kolubarske.rs)
16.09.2019, 06:12

Počela rekonstrukcija puta Kamenitovac-Mratišić

č: | fb:

Počeli su radovi na rekonstrukciji deonice Kamenitovac-Mratišić u dužini od oko osam kilometara. U petak je počelo uklanjanje postojećeg asfalta, čišćenje bankina i pripreme za asfaltiranje.

 

Završetak radova zavisi od vremenskih uslova, a prema najavama najveći deo posla trebalo bi da bude okončan do kraja godine. Radove finansira JP "Putevi Srbije", a izvođač je Preduzeće za puteve Valjevo.

 

Ovu deonicu saobraćajnice, koju su uništili kamioni natovareni kamenom iz obližnjih majdana, prošle nedelje blokirali su za teretni saobraćaj meštani Prijezdića, Ravnja, Zaruba, Dračića i Mratišića. Oni su bili odlučni u nameri da put neće odblokirati sve dok ne dobiju "papir sa datumom početka radova".

 

S obzirom na to da njihov višegodišnji problem valjevska vlast uporno ignoriše, meštani pet sela su pozvali predsednika Aleksandra Vučića da im pomogne i da stane uz njiih. 

 

Nakon pet dana, predstavnici meštana pozvani su na sastanak sa predsednikom Izvršnog odbora Darkom Glišićem i predstavnicima JP "Putevi Srbije", na kome je dogovoreno da se blokada ukloni, a da će radovi početi najkasnije 15. septembra. Obećanje je ispunjeno dva dana ranije, a meštani nisu krili zadovoljstvo.

 

Predsednik MZ Prijezdić Dejan Isidorović, jedan od organizatora protesta i blokade puta, kaže da ne mogu da veruju da su radovi počeli.

  

"Prezadovoljni smo jer su radovi na rekonstrukciji puta počeli, ali nas raduje i to što je država izdvoji sredstva za ove radove, i što će konačno biti rešen veliki problem koji smo imali zbog ove uništeme sobraćajnice", rekao je Isidorović.

 

Najavio je da će ubrzo po završetku radova tražiti od lokalne vlasti da ponovo uvede autobusku liniju, koja je zbog lošeg puta ukinuta pre  petnaestak godina.

 

Aktuelno

Skupština grada (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Skupština grada Pre 1 sati 45 minuta

Gradonačelnik o prvom rebalansu budżeta Valjeva

Skupština grada usvojila je predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2024. godinu kojim su budžetska sredstva, u odnosu na osnovnu Odluku o budžetu, uvećana za 1,76 posto. Gradonačelnik Lazar...

 (foto: )
Festival "Znanjem za budućnost" Pre 1 sati 45 minuta

Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mbot robota

U osnovnoj školi u Divcima će u utorak 19.03.2024. godine biti održano 9. Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mBot robota dve generacije. Najbolje plasirane ekipe sa okružnih takmičenja će se...

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 1 dan 1 sati

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara