Počeli radovi na putu Kamenitovac-Mratišić (foto: Kolubarske.rs)
Počeli radovi na putu Kamenitovac-Mratišić (foto: Kolubarske.rs)
16.09.2019, 06:12

Počela rekonstrukcija puta Kamenitovac-Mratišić

č: | fb:

Počeli su radovi na rekonstrukciji deonice Kamenitovac-Mratišić u dužini od oko osam kilometara. U petak je počelo uklanjanje postojećeg asfalta, čišćenje bankina i pripreme za asfaltiranje.

 

Završetak radova zavisi od vremenskih uslova, a prema najavama najveći deo posla trebalo bi da bude okončan do kraja godine. Radove finansira JP "Putevi Srbije", a izvođač je Preduzeće za puteve Valjevo.

 

Ovu deonicu saobraćajnice, koju su uništili kamioni natovareni kamenom iz obližnjih majdana, prošle nedelje blokirali su za teretni saobraćaj meštani Prijezdića, Ravnja, Zaruba, Dračića i Mratišića. Oni su bili odlučni u nameri da put neće odblokirati sve dok ne dobiju "papir sa datumom početka radova".

 

S obzirom na to da njihov višegodišnji problem valjevska vlast uporno ignoriše, meštani pet sela su pozvali predsednika Aleksandra Vučića da im pomogne i da stane uz njiih. 

 

Nakon pet dana, predstavnici meštana pozvani su na sastanak sa predsednikom Izvršnog odbora Darkom Glišićem i predstavnicima JP "Putevi Srbije", na kome je dogovoreno da se blokada ukloni, a da će radovi početi najkasnije 15. septembra. Obećanje je ispunjeno dva dana ranije, a meštani nisu krili zadovoljstvo.

 

Predsednik MZ Prijezdić Dejan Isidorović, jedan od organizatora protesta i blokade puta, kaže da ne mogu da veruju da su radovi počeli.

  

"Prezadovoljni smo jer su radovi na rekonstrukciji puta počeli, ali nas raduje i to što je država izdvoji sredstva za ove radove, i što će konačno biti rešen veliki problem koji smo imali zbog ove uništeme sobraćajnice", rekao je Isidorović.

 

Najavio je da će ubrzo po završetku radova tražiti od lokalne vlasti da ponovo uvede autobusku liniju, koja je zbog lošeg puta ukinuta pre  petnaestak godina.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 55 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara