Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2019, 06:40

Preventivni pregledi u svim zdravstvenim ustanovama Kolubarskog okruga

č: | fb:

Nakon letnje pauze danas će biti nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda. Građanima će pegledi biti omogućeni u svim ambulantama i domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo.

 

Ovoga puta će do 16 časova, u skladu sa tehničkim i kadrovskim mogućnostima zdravstvene ustanove, moći da urade EKG i merenje krvnog pritiska, zatim prekontrolišu nivo glikemije, određene tumor markere, prema potrebi ultrazvuk abdomena i ORL pregled.

 

U Domu zdravlja Valjevo će osim opšteg pregleda, građani moći da urade i ultrazvučni pregled. U domovima zdravlja i ambulantama u Ubu, Lajkovcu, Osečini, Mionici i Ljigu, građanima će biti na raspolaganju medicinski timovi koji će pregledati EKG i vrednosti krvnog pritiska kao i kontrolisati glikemije.

 

Akciju besplatnih preventivnih pregleda pokrenulo je Ministarstvo zdravlja pre dve godine i na taj nači omogućilo hiljadama građana da i bez overene zdravstvene knjižice i bez zakazivanja i čekanja provere svoje zdravstveno stanje i na taj način unaprede brigu o svom zdravlju.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 23 sati 23 minuta

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...

Karate klub 014 Valjevo (foto: Karate klub 014 Valjevo)
Na Državnom prvenstvu Pre 23 sati 22 minuta

Šest medalja za karatiste Karate kluba 014 Valjevo

Na Državnom prvenstvu za poletarce, nade i pionire u karateu, koje je održano u Mladenovcu, valjevski mladi karatisti osvojili su šest odličja. Karate klub 014 Valjevo nastupio je sa osam takmičara.