Registracija Prijava preko FB
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
23.09.2019, 09:37

Besplatno pregledano oko tri stotine građana

č: | fb:

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda juče je od 8 do 16 časova u domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo pregledano oko tri stotine građana, za koje je urađeno blizu 700 pregleda.

 

Građani Kolubarskog okruga su, sa zdravstvenim osiguranjem ili bez njega, bili u mogućnosti da bez zakazivanja urade EKG i merenje krvnog pritiska, zatim prekontrolišu nivo glikemije, određene tumor markere, prema potrebi ultrazvuk abdomena i ORL pregled.

 

Od ukupnog broja pregledanih, samo njih 50 nije imalo zdravstveno osiguranje, i pored apela, da su ovakve akcije usmerene na rano otkrivanje i sprečavanje razvoja oboljenja, pa je ovo prilika da prekontrolišu svoje zdravlje potpuno besplatno i bez overene zdravstvene knjižice.

 

Najmlađi sugrađanin, koji je bez zdravstvenog osiguranja juče sa porodicom došao na preventivne preglede u valjevsku bolnicu, ima 12 godina. Dok je najstariji devedesettrogodišnjak došao da proveri sluh, i to dovezavši se biciklom u valjevsku bolnicu.

 

Akciju besplatnih preventivnih pregleda pokrenulo je Ministarstvo zdravlja u septembru 2017. godine i za dve godine omogućenno je hiljadama građana da i bez overene zdravstvene knjižice i bez zakazivanja i čekanja provere svoje zdravstveno stanje i na taj način unaprede brigu o svom zdravlju, na vreme kao svojevrstan vid prevencije kao najboljeg načina očuvanja zdravlja.

Aktuelno

Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 27 minuta

Preminula još jedna osoba, 30 novozaraženih u Valjevu

U Valjevu je preminula još jedna osoba od poslednica koronavirusa. Novozaraženih u Valjevu je 30, hospitalizovano je 105 kovid pozitivnih pacijenta, u kovid ambulanti testirano je 74.

Vakcinacija u Grand hotelu (foto: Đorđe Đoković)
U Grand hotelu u Valjevu Pre 1 sati 55 minuta

Počela vakcinacija uz manje administrativne probleme

Vakcinacija građana starijih od 65 godina, koji su se prijavili preko portala e-uprave i izabrali kinesku vakcinu, počela je danas u Valjevu. Mnogi sugrađani kažu da je loša organizacija, da su...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 3 sati 15 minuta

Prelaskom krupnih igrača obično dobijaju svi...

Prelazak Svetislava Basare iz Danas-a u Kurir, da mu nije prethodio raniji ulazak Gordane Čomić u vladu, u obaveštenom delu javnosti izazvao bi zemljotres! Uporediv samo sa nekadašnjim prelaskom...

Konferencija za novinare GrO DS (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare Zorana Jakovljevića Pre 5 sati 1 minuta

Demokrate su imale viziju i plan, a to SNS nema

Novoizabrani predsednik GrO DS Zoran Jakovljević svoju prvu konferenciju za novinare održao je na mostu, koji je pre skoro deset godina opozicija ismevala govoreći da "ne vodi nikuda". "Mi smo...  · 26 komentara