Registracija Prijava preko FB
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
23.09.2019, 09:37

Besplatno pregledano oko tri stotine građana

č: | fb:

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda juče je od 8 do 16 časova u domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo pregledano oko tri stotine građana, za koje je urađeno blizu 700 pregleda.

 

Građani Kolubarskog okruga su, sa zdravstvenim osiguranjem ili bez njega, bili u mogućnosti da bez zakazivanja urade EKG i merenje krvnog pritiska, zatim prekontrolišu nivo glikemije, određene tumor markere, prema potrebi ultrazvuk abdomena i ORL pregled.

 

Od ukupnog broja pregledanih, samo njih 50 nije imalo zdravstveno osiguranje, i pored apela, da su ovakve akcije usmerene na rano otkrivanje i sprečavanje razvoja oboljenja, pa je ovo prilika da prekontrolišu svoje zdravlje potpuno besplatno i bez overene zdravstvene knjižice.

 

Najmlađi sugrađanin, koji je bez zdravstvenog osiguranja juče sa porodicom došao na preventivne preglede u valjevsku bolnicu, ima 12 godina. Dok je najstariji devedesettrogodišnjak došao da proveri sluh, i to dovezavši se biciklom u valjevsku bolnicu.

 

Akciju besplatnih preventivnih pregleda pokrenulo je Ministarstvo zdravlja u septembru 2017. godine i za dve godine omogućenno je hiljadama građana da i bez overene zdravstvene knjižice i bez zakazivanja i čekanja provere svoje zdravstveno stanje i na taj način unaprede brigu o svom zdravlju, na vreme kao svojevrstan vid prevencije kao najboljeg načina očuvanja zdravlja.

Aktuelno

Izgradnja pešačkog mosta (foto: Đorđe Đoković)
Radovi do kraja septembra Pre 19 sati 55 minuta

Novi pešački most na Kolubari

Na mestu nekadašnjeg pešačkog mosta, koji je u majskim poplavama 2014. godine odnela Kolubara, biće izgrađen betonski most, od "Austroterma" do ulaza u Limsku ulicu.  · 3 komentara

Kiša (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 24 minuta

Upozorenje uoči obilnih padavina

Grad Valjevo je dobio upozorenje RHMZ i Ministarstva unutrašnjih poslova na opasnost od jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom. Očekuju se padavine do 20 litara po kvadratnom metru u periodu od 3...