Registracija Prijava preko FB
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
23.09.2019, 09:37

Besplatno pregledano oko tri stotine građana

č: | fb:

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda juče je od 8 do 16 časova u domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo pregledano oko tri stotine građana, za koje je urađeno blizu 700 pregleda.

 

Građani Kolubarskog okruga su, sa zdravstvenim osiguranjem ili bez njega, bili u mogućnosti da bez zakazivanja urade EKG i merenje krvnog pritiska, zatim prekontrolišu nivo glikemije, određene tumor markere, prema potrebi ultrazvuk abdomena i ORL pregled.

 

Od ukupnog broja pregledanih, samo njih 50 nije imalo zdravstveno osiguranje, i pored apela, da su ovakve akcije usmerene na rano otkrivanje i sprečavanje razvoja oboljenja, pa je ovo prilika da prekontrolišu svoje zdravlje potpuno besplatno i bez overene zdravstvene knjižice.

 

Najmlađi sugrađanin, koji je bez zdravstvenog osiguranja juče sa porodicom došao na preventivne preglede u valjevsku bolnicu, ima 12 godina. Dok je najstariji devedesettrogodišnjak došao da proveri sluh, i to dovezavši se biciklom u valjevsku bolnicu.

 

Akciju besplatnih preventivnih pregleda pokrenulo je Ministarstvo zdravlja u septembru 2017. godine i za dve godine omogućenno je hiljadama građana da i bez overene zdravstvene knjižice i bez zakazivanja i čekanja provere svoje zdravstveno stanje i na taj način unaprede brigu o svom zdravlju, na vreme kao svojevrstan vid prevencije kao najboljeg načina očuvanja zdravlja.

Aktuelno

Jubilej 150 godina Biblioteke - Svečana akademija (foto: Đorđe Đoković)
Sto pedeset godina valjevske Biblioteke 16.11.2019

Dugo putovanje u budućnost

Najstarija ustanova kuture u Valjevu, biblioteka "Ljubomir Nenadović" obeležila je 150 godina. Da li su osnivači Čitaonice valjevske verovali da će ih potomci slaviti? Možda su se nadali da će...  · 1 komentar