Zakrpljena ulica nakon radova (foto: Đorđe Đoković)
Zakrpljena ulica nakon radova (foto: Đorđe Đoković)
30.09.2019, 06:35

Gradonačelnik u fokus stavio "loše zakrpe", a ne to što nema novca

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je konačno priznao da nema novca u kasi Grada za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića. Prema njegovim rečima urađen je projekat, dobijena je i građevinska dozvola, ali para za radove nema!

 

Gvozdenović je odgovarajući na pitanje novinara kada će biti rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića rekao da "predračun radova iznosi oko 170 miliona dinara", ali "nismo imali dovoljno svojih sredstava da bi počeli ove godine da radimo tu ulicu".  

 

I umesto da javnosti saopšti kada će biti rekonstuisana jedna od centralnih gradskih ulica, koja je u katastrofalnom stanju, kao i da objasni zbog čega je ulica dve godine u Planu javnih nabavki, a rukovodstvo ne uspeva da obezbedi novac za te radove, Gvozdenović je fokus prebacio na JKP Vodovod.  

 

On je novinarima rekao da nije zadovoljan kako je Vodovod uradio završne radove nakon rekonstrukcije vodovodne mreže i kućnih priključaka u Ulici Vuka Karadžića.

 

"Ima dosta primedbi građana da asfalt tamo gde je rađena instalacija potanja, i to će biti tema kolegijuma sledeće nedelje, da vidimo kako da izađemo iz tog problema", rekao je Gvozdenović.

Zakrpljena ulica nakon radova

Zakrpljena ulica nakon radova (Foto: Đorđe Đoković)

Zakrpljena ulica nakon radova

Zakrpljena ulica nakon radova (Foto: Đorđe Đoković)

Zakrpljen trotoar nakon radova

Zakrpljen trotoar nakon radova (Foto: Kolubarske.rs)

Zakrpljen trotoar nakon radova

Zakrpljen trotoar nakon radova (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik je prećutao da je, pre nego što su počeli radovi na rekosntrukciji vodovodne mreže i kućnih priključaka, bilo planirano da svoj deo posla prvo uradi Vodovod, a nakon tih radova bi počela kompletna rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića.

 

Obimne radove, vredne oko deset miliona dinara na rekonstrukciji vodovodne mreže i zameni kućnih priključaka, komunalno preduzeće je završilo u planiranom roku od dva i po meseca, nakon čega je trebalo da se radi rekonstrukcija saobraćajnice, trotoara i rasvete.

 

Međutim, Grad je iznenada i bez obrazloženja odustao od tih radova i Vodovodu je naloženo da "ulicu vrati u pređašnje stanje". Prema nezvaničnim informacijama ti neplanirani radovi ili "vraćanje ulice u pređašnje stanje" zbog toga što je Grad odustao od rekonstrukcije ulice koštalo je skoro dva miliona dinara. 

Zakrpljena ulica nakon radova

Zakrpljena ulica nakon radova (Foto: Đorđe Đoković)

 

Podsećam, rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića od Železničke ulice do mosta na Kolubari bila je najavljena prošlog leta, ali su radovi, bez objašnjenja, izostali.

 

Ulica Vuka Karadžića našla se u Planu javnih nabavki i za ovu godinu i iz solitera sa Gradsko trga stizale su najave da će ulica biti rekonstruisana ove godine. Početkom jula na stranačkoj konferenciji za novinare predsednik valjevskih naprednjaka i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je, govoreći o radovima u gradskom jezgru, naveo radove na vodovodnoj mreži u Ulici Vuka Karadžića, ali ne i planiranu rekonstrukciju ulice, rekavši samo da "Vodovod saobraćajnicu mora vratiti u pređašnje stanje".

 

Nekoliko dana pre te konferencije za novinare Gvozdenović je poručio "nezahvalnim građanima", koji su se usprotivili seči platana zbog rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, da "gledaju u te platane", a da će Grad asfaltirati puteve u selima gde su "ljudi zahvalni". Ovom izjavom on je pokušao da javnost navede na zaključak da se od rekonstrukcije ulice odustalo zbog protesta "nezahvalnih građana", a ne zbog toga što u gradskoj kasi nema novca za te radove, što je konačno priznao krajem prošle nedelje!

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 7 sati 11 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 7 sati 11 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara