Registracija Prijava preko FB
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
05.10.2019, 06:51

Milomir Simić izabran za člana Gradskog veća

č: | fb:

Milomir Simić (SPS) nastavnik kuvarstva sa praktičnom nastavom izabran je za člana Gradskog veća na jučerašnjoj sednici Skupštine grada.

 

On je izabran na predlog gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića umesto diplomiranog matematičara računarstva i informatike Damjana Cvetkovića, koji je krajem avgusta podeno ostavku na mesto člana Gradskog veća zbog porodičnih i poslovnih obaveza.

 

"Milomir Simić je do sada obavljao mnoge odgovorne funkcije. Rođen je 1955. godine, završio je Višu školu za obrazovanje radnika – Odsek gastronomija, i stalno je zaposlen u Tehničkoj školi u Ubu. Radio je 30 godina u Zdravstvenom centru u Valjevu. Možete videti iz njegove biografije koje je sve funkcije obavljao. Ja ga vrlo dobro pamtim kao radnik Zdravstvenog centra devedesetih tada je bio predsednik centralnog Radničkog saveta Medicinskog centra, predsednik sindikata, odbornik u Skupštini grada i, zaista, to je jedan čitav niz odgovornih funkcija koje je obavljao. Iz iznetih razloga predlažem Milomira Simića za člana Gradskog veća", rekao je Gvozdenović.

 

Tajnim glasanjem za Simićev izbor se izjasnio 41 odbornik od 44 vladajuće koalicije koju čine naprednjaci i socijalisti, dok je troje odbornika bilo protiv Simićevog izbora. Skupština grada broji 51 odbornika.

 

Gradsko veće Valjeva ima 11 članova, njih trojica su na stalnom radu.

  

Podsećam, Damjan Cvetković, koji je u Gradsko veće ušao kao nestranačka ličnost na predlog Dragana Jeremića koji je na lokalnim izborma 2016. godine bio kandidat SPS-a za gradonačelnika, a kampanju je vodio pod sloganom "Naša priča je Valjevo", je četvrti član koji je napustio funkciju u izvršnoj gradskoj vlasti od juna 2016. godine.

 

Skupština grada je u martu prošle godine, umesto dva člana koja su podnela ostavke i jednog koji je smenjen, izabrala tri nova člana Gradskog veća, a sva tojica su penzioneri.

 

Diplomiranog arhitektu Davida Maksimovića i diplomiranog ekonomistu Borivoja Radojičića nasledili su dr Dušan Mirković, neuropsihijatar (SPS) i Marko Živanović, električar (Novosrbijanci), dok je umesto diplomiranog inženjera poljoprivrede Andre Savčića (SNS) izabran profesor fizičkog vaspitanja dr Miroljub Ivanović (SNS).

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...