Registracija Prijava preko FB
Radovi na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2019, 12:38

“Putevi Srbije” finasiraju revitalizaciju dela “duplih traka”

č: | fb:

Radovi na revitalizaciji dela Ulice vladike Nikolaja ili "duplih traka", jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Valjevu, započeti su krajem septembra, a prema najvama putara biće završeni sutra.

Radovi na duplim trakama

Radovi na duplim trakama (Foto: Đorđe Đoković)

 

Radovi na ulaznoj traci Ulice vladike Nikolaja od Četvrte osnovne škole do Dušanove ulice u dužini od 1300 metara biće okončani danas, nakon čega se mašine sele u deo "duplih traka" od "Srbijanke" do mosta u Novom Naselju i Iverak.

 

Novim asfaltnim slojem biće presvučeno preko 2,5 kilometara "duplih traka" za koje je iz državne kase obezbeđeno oko 12,6 miliona dinara.


I pored toga što je ulazna traka Ulice vladike Nikolaja u nadležnosti grada Valjeva, koji je u obavezi da saobraćajnicu održava, sredstva za ove radove je obezbedila Republika Srbije preko JP "Putevi Srbije", a izvođač radova je "Preduzeće za puteve" Valjevo. 

 

Radovi na duplim trakama

Radovi na duplim trakama (Foto: Đorđe Đoković)

Kako nam je rečeno, JP "Putevi Srbije" donelo je odluku da finansira obnavljanje kolovoznog zastora na "duplim trakama" koji je, zbog velike frekvencije saobraćaja, na pojedinim delovima bio u veoma lošem stanju.

 

"Namera je da se na ovaj način pomogne gradu Valjevu koji trpi štetu zbog toga što se Ulicom vladike Nikolaja ili, duplim trakama koje su deo magistralnog puta M-4, odvija teretni saobraćaj. Otuda, i pored toga što su ulazne trake u nadležnosti Grada, odlučeno je da se iz državne kase finansira revitalizacija te saobraćajnice", kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Aktuelno

OK Železničar osvojile Super kup Srbije (foto: S.Bilić)
Pobedile Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 Pre 12 sati 13 minuta

Odbojkašice Železničara osvojile Superkup

Odbojkaški klub Železničar iz Lajkovca večeras je osvojio Superkup Srbije, jedini domaći trofej koji im je nedostajao! U hali na Banjici Želja je sigurnom igrom pobedio Crvenu zvezdu rezultatom...  · 1 komentar

Požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Nakon četiri časa intervencije vatrogasaca Pre 12 sati 41 minuta

Lokalizovan požar u "Novoj Srbijanki"

Požar koji je izbio u popodnevnim satima u fabrici "Nova Srbijanka" lokalizovan je oko 20 časova. Opasnosti od curenja amonijaka nema jer je još pre sedam godina istočen. U požaru, na sreću, niko...

Parking u centru grada (foto: kolubarske.rs)
Za devet meseci 18 izmena Pre 1 dan 2 sati

Plan javnih nabavki sve veći, a sve manje urađeno

Plan javnih nabavki je od početka godine pretrpeo 18 izmena. Najviše su "porsali" radovi sa prvobitno planiranih 290 miliona na preko 551 milion dinara. U planu je izgradnja javnog toaleta u parku...  · 1 komentar