Registracija Prijava preko FB
Radovi na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2019, 12:38

“Putevi Srbije” finasiraju revitalizaciju dela “duplih traka”

č: | fb:

Radovi na revitalizaciji dela Ulice vladike Nikolaja ili "duplih traka", jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Valjevu, započeti su krajem septembra, a prema najvama putara biće završeni sutra.

Radovi na duplim trakama

Radovi na duplim trakama (Foto: Đorđe Đoković)

 

Radovi na ulaznoj traci Ulice vladike Nikolaja od Četvrte osnovne škole do Dušanove ulice u dužini od 1300 metara biće okončani danas, nakon čega se mašine sele u deo "duplih traka" od "Srbijanke" do mosta u Novom Naselju i Iverak.

 

Novim asfaltnim slojem biće presvučeno preko 2,5 kilometara "duplih traka" za koje je iz državne kase obezbeđeno oko 12,6 miliona dinara.


I pored toga što je ulazna traka Ulice vladike Nikolaja u nadležnosti grada Valjeva, koji je u obavezi da saobraćajnicu održava, sredstva za ove radove je obezbedila Republika Srbije preko JP "Putevi Srbije", a izvođač radova je "Preduzeće za puteve" Valjevo. 

 

Radovi na duplim trakama

Radovi na duplim trakama (Foto: Đorđe Đoković)

Kako nam je rečeno, JP "Putevi Srbije" donelo je odluku da finansira obnavljanje kolovoznog zastora na "duplim trakama" koji je, zbog velike frekvencije saobraćaja, na pojedinim delovima bio u veoma lošem stanju.

 

"Namera je da se na ovaj način pomogne gradu Valjevu koji trpi štetu zbog toga što se Ulicom vladike Nikolaja ili, duplim trakama koje su deo magistralnog puta M-4, odvija teretni saobraćaj. Otuda, i pored toga što su ulazne trake u nadležnosti Grada, odlučeno je da se iz državne kase finansira revitalizacija te saobraćajnice", kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Aktuelno

Milica Višić (foto: Đorđe Đoković)
Projekat gimnazijalke Milice Višić "Misli o otadžbini" Pre 12 sati 25 minuta

Negujmo našu istoriju, kulturu i tradiciju

Cilj projekta "Misli o otadžbini" jeste da podstaknemo mlade ljude i celokupnu javnost našeg grada da se više bavimo našom istorijom, kulturom, tradicijom, i da ojačamo osećaj nacionalnog ponosa,...  · 1 komentar

Mamograf (foto: Đorđe Đoković)
Preventivni pregledi važni za izlečenje Pre 13 sati 41 minuta

Sve više mladih žena oboli od karcinoma dojke

U Kolubarskom okrugu i dalje je visok procenat smrtnosti zbog karcinoma dojke koji, ukoliko se otkrije na vreme, može biti izlečen u 90 posto slučajeva. Prošle godine bilo je 89 novootkrivenih,...

Slucajna smrt jedng anarhiste (foto: Dragana Nedeljković)
Spuštena zavesa na 12. Repassage fest Pre 1 dan 2 sati

Trijumf pozorišta iz Crvenke

Osim što je "Slučajna smrt jednog anarhiste" Pozorišta "Stevan Sremac" proglašena za najbolju predstavu u celini, Igor Pavlović kompletirao je het-trik, osvojivši nagrade za režiju, scenografiju i...

Uručenje nagrade Vlajku Jovanoviću (foto: Jovanović)
Na 69. svetskom trofeju harmonike Pre 1 dan 9 sati

Uspeh Alekse Mirkovića i Vlajka Jovanovića u Portugalu

Nekadašnji i sadašnji učenici valjevske muzičke škole Aleksa Mirković i Vlajko Jovanović ostvarili su izuzetan rezultat na Svetskom trofeju harmonike koji održan u Portugalu. Jovanović je pobedu u...  · 1 komentar