Registracija Prijava preko FB
Radovi na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2019, 12:38

“Putevi Srbije” finasiraju revitalizaciju dela “duplih traka”

č: | fb:

Radovi na revitalizaciji dela Ulice vladike Nikolaja ili "duplih traka", jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Valjevu, započeti su krajem septembra, a prema najvama putara biće završeni sutra.

Radovi na duplim trakama

Radovi na duplim trakama (Foto: Đorđe Đoković)

 

Radovi na ulaznoj traci Ulice vladike Nikolaja od Četvrte osnovne škole do Dušanove ulice u dužini od 1300 metara biće okončani danas, nakon čega se mašine sele u deo "duplih traka" od "Srbijanke" do mosta u Novom Naselju i Iverak.

 

Novim asfaltnim slojem biće presvučeno preko 2,5 kilometara "duplih traka" za koje je iz državne kase obezbeđeno oko 12,6 miliona dinara.


I pored toga što je ulazna traka Ulice vladike Nikolaja u nadležnosti grada Valjeva, koji je u obavezi da saobraćajnicu održava, sredstva za ove radove je obezbedila Republika Srbije preko JP "Putevi Srbije", a izvođač radova je "Preduzeće za puteve" Valjevo. 

 

Radovi na duplim trakama

Radovi na duplim trakama (Foto: Đorđe Đoković)

Kako nam je rečeno, JP "Putevi Srbije" donelo je odluku da finansira obnavljanje kolovoznog zastora na "duplim trakama" koji je, zbog velike frekvencije saobraćaja, na pojedinim delovima bio u veoma lošem stanju.

 

"Namera je da se na ovaj način pomogne gradu Valjevu koji trpi štetu zbog toga što se Ulicom vladike Nikolaja ili, duplim trakama koje su deo magistralnog puta M-4, odvija teretni saobraćaj. Otuda, i pored toga što su ulazne trake u nadležnosti Grada, odlučeno je da se iz državne kase finansira revitalizacija te saobraćajnice", kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...