Registracija Prijava preko FB
Radovi na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2019, 12:38

“Putevi Srbije” finasiraju revitalizaciju dela “duplih traka”

č: | fb:

Radovi na revitalizaciji dela Ulice vladike Nikolaja ili "duplih traka", jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Valjevu, započeti su krajem septembra, a prema najvama putara biće završeni sutra.

Radovi na duplim trakama

Radovi na duplim trakama (Foto: Đorđe Đoković)

 

Radovi na ulaznoj traci Ulice vladike Nikolaja od Četvrte osnovne škole do Dušanove ulice u dužini od 1300 metara biće okončani danas, nakon čega se mašine sele u deo "duplih traka" od "Srbijanke" do mosta u Novom Naselju i Iverak.

 

Novim asfaltnim slojem biće presvučeno preko 2,5 kilometara "duplih traka" za koje je iz državne kase obezbeđeno oko 12,6 miliona dinara.


I pored toga što je ulazna traka Ulice vladike Nikolaja u nadležnosti grada Valjeva, koji je u obavezi da saobraćajnicu održava, sredstva za ove radove je obezbedila Republika Srbije preko JP "Putevi Srbije", a izvođač radova je "Preduzeće za puteve" Valjevo. 

 

Radovi na duplim trakama

Radovi na duplim trakama (Foto: Đorđe Đoković)

Kako nam je rečeno, JP "Putevi Srbije" donelo je odluku da finansira obnavljanje kolovoznog zastora na "duplim trakama" koji je, zbog velike frekvencije saobraćaja, na pojedinim delovima bio u veoma lošem stanju.

 

"Namera je da se na ovaj način pomogne gradu Valjevu koji trpi štetu zbog toga što se Ulicom vladike Nikolaja ili, duplim trakama koje su deo magistralnog puta M-4, odvija teretni saobraćaj. Otuda, i pored toga što su ulazne trake u nadležnosti Grada, odlučeno je da se iz državne kase finansira revitalizacija te saobraćajnice", kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Aktuelno

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće prihvatilo program poslovanja parkirališta Pre 13 sati 27 minuta

Prihod od naplate parkiranja 61,2 miliona dinara

Od naplate parkiranja planiran je prihod od 61,2 miliona dinara. U ovoj godini u gradu će biti još 150 novih parking mesta u palvoj zoni, a služba Parkinga planira da ukloni 70 nepropisno...  · 3 komentara

Ulica Vuka Karadžića (foto: )
Gradsko veće usvojilo odluku o zaduživanju Grada 17.02.2020

Kredit za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića

Gradsko veće usvojilo Odluku o kreditnom zaduživanju Valjeva za 150 miliona dinara za Ulicu Vuka Karadžića, čiju rekonstrukciju vlast obećava tri godine. "Najbolji budžet u Srbiji" prazan ili ga...  · 10 komentara

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba 17.02.2020

Svanuo je mrak

"Imamo dve vrste morala jednu uz drugu: jednu koju propovedamo, ali ne praktikujemo, i drugu koju praktikujemo, ali retko prpovedamo".   Vlast je odlučila da obraduje narod pred izbore,...