Radovi na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2019, 12:38

“Putevi Srbije” finasiraju revitalizaciju dela “duplih traka”

č: | fb:

Radovi na revitalizaciji dela Ulice vladike Nikolaja ili "duplih traka", jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Valjevu, započeti su krajem septembra, a prema najvama putara biće završeni sutra.

Radovi na duplim trakama

Radovi na duplim trakama (Foto: Đorđe Đoković)

 

Radovi na ulaznoj traci Ulice vladike Nikolaja od Četvrte osnovne škole do Dušanove ulice u dužini od 1300 metara biće okončani danas, nakon čega se mašine sele u deo "duplih traka" od "Srbijanke" do mosta u Novom Naselju i Iverak.

 

Novim asfaltnim slojem biće presvučeno preko 2,5 kilometara "duplih traka" za koje je iz državne kase obezbeđeno oko 12,6 miliona dinara.


I pored toga što je ulazna traka Ulice vladike Nikolaja u nadležnosti grada Valjeva, koji je u obavezi da saobraćajnicu održava, sredstva za ove radove je obezbedila Republika Srbije preko JP "Putevi Srbije", a izvođač radova je "Preduzeće za puteve" Valjevo. 

 

Radovi na duplim trakama

Radovi na duplim trakama (Foto: Đorđe Đoković)

Kako nam je rečeno, JP "Putevi Srbije" donelo je odluku da finansira obnavljanje kolovoznog zastora na "duplim trakama" koji je, zbog velike frekvencije saobraćaja, na pojedinim delovima bio u veoma lošem stanju.

 

"Namera je da se na ovaj način pomogne gradu Valjevu koji trpi štetu zbog toga što se Ulicom vladike Nikolaja ili, duplim trakama koje su deo magistralnog puta M-4, odvija teretni saobraćaj. Otuda, i pored toga što su ulazne trake u nadležnosti Grada, odlučeno je da se iz državne kase finansira revitalizacija te saobraćajnice", kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 26 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 36 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara