Kolubarske.rs * Vest
Kolubarske.rs * Vest
11.10.2019, 20:37

Uhapšen stručnjak Krušika koji je navodno dao informacije o umešanosti oca ministra Stefanovića u trgovinu oružjem

č: | fb:

Osobi koja je navodno novinarima dostavila podatke o tome da je otac ministra policije Nebojše Stefanovića, Branko, umešan u trgovinu oružjem, određen je pritvor od 30 dana, piše nedeljnik NIN. Reč je o A. O, IT stručnjaku u fabrici Krušik, koga tužilaštvo sumnjiči za odavanje službene tajne.

 

NIN piše da je do tajne akcije vlasti došlo nakon objavljivanja teksta o trgovini oružjem na međunarodnom portalu Arms voč, kako bi se utvrdilo na koji su način kompromitujući dokumenti došli do novinara.

 

Nakon hapšenja A. O, IT stručnjaka u fabrici Krušik, sudija za prethodni postupak u prvom trenutku, iako pod velikim pritiskom, uhapšenom nije odredio zatvorski već kućni pritvor, ali je ta odluka preinačena nakon žalbe tužilaštva.

 

U Višem sudu u Beogradu NIN-u je potvrđeno da je Vanraspravno veće 27. septembra odredilo pritvor od 30 dana osumnjičenom A.O. i on se trenutno nalazi u Okružnom zatvoru u Beogradu.

 

Pritvor mu je, piše ovaj nedeljnik, određen čak po tri tačke: zbog opasnosti od bekstva, da ne ponovi krivično delo i da ne utiče na svedoke. NIN podseća da javnost o ovom slučaju nije obaveštena, kao što to MUP i tužilaštvo uobičajeno rade.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 9 sati 15 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 52 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara