Kolubarske.rs * Vest
Kolubarske.rs * Vest
14.10.2019, 19:26

Uzbunjivač iz "Krušika" vraća se u kućni pritvor

č: | fb:

Radnik "Krušika" iz Valjeva A. O. vraća se u kućni pritvor, prenosi N1. On je već više od 20 dana u pritvoru zbog, kako je navedeno, odavanja poslovne tajne odnosno jer se sumnja da je bio novinarski izvor za poslove u vezi sa izvozom oružja koji se dovode u vezu sa ocem ministra Nebojše Stefanovića.

 

Viši sud je odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva da radnik bude u pritvoru u zatvoru, te ostaje na snazi odluka sudije za prethodni postupak i A. O. se vraća u kućni pritvor tokom kog neće smeti da koristi internet.

 

Predsednik pravnog saveta Narodne stranke advokat Vladimir Gajić novi je pravni zastupnik radnika "Krušika" iz Valjeva, koji je već više od 20 dana u pritvoru zbog odavanja poslovne tajne, preneo je N1.

 

A. O. je priveden 18. septembra, a vest o tome objavljena je tek pre nekoliko dana.

 

Njegov dosadašnji advokat Ljubisav Radosavljević rekao je juče da su razlozi za pritvor, koje sud navodi – uticaj na svedoke i da ne ponovi delo – besmisleni, pošto je njegov klijent sve već priznao. Branilac radnika Krušika napominjao je i da njegov klijent nije kriminalac koji odaje poslovne tajne da bi dobio neku korist, već je uzbunjivač javnosti.

 

"On je praktično svojim radom hteo da pokaže da je poslovanje Krušika, apsolutno neracionalno zbog građana Srbije, zbog oštećenja budžeta", dodaje advokat.

 

Međutim, nejasno je bilo zašto advokat nije odmah zatražio za radnika status uzbunjivača i zašto se javnosti nije obratio tada kada je njegov klijent i poslat iza rešetaka.

 

Nekoliko desetina ljudi u organizaciji Inicijative žena Srbije okupilo se sinoć ispred Centralnog zatvora u znak protesta zbog ovog hapšenja, a bili su najavljeni svakodnevni protesti u 18 časova ispred CZ-a dok A. O. ne izađe.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 59 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 55 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...