Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
15.10.2019, 06:53

Valjevo najrizičnije za vožnju

č: | fb:

Valjevo i Sremska Mitrovica su najrizičnije teritorije u Srbiji za vožnju. To su regije gde je stradalo najviše vozača i putnika u automobilima, a Valjevo je u vrhu i po broju stradalih pešaka i traktorista, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije o stanju bezbednosti saobraćaja u Repulici.

 

Na mapi javni rizik stradanja vozača i putnika po policijskim upravama, koje je objavila Agencija za bezbednost saobraćaja, teritorija koju pokriva PU Valjevo je obeležena crnom bojom, kao najrizičnija teritorija, dok su najbezbednije obeležene zelenom bojom i to su Niš, Kruševac, Leskovac i Vranje; ostale su žute, narandžaste i crvene.

 

U periodu od 2016. do 2018. godine, na teritoriji Policijske uprave Valjevo stradalo je 388 putnika, dok je najmanje stradalih bilo 114 na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Leskovac.

 

Teritorija PU Valjevo je obojena crno kada je u pitanju broj pešaka stradalih u saobraćaju. Pored Valjeva gde je stradalo 143 pešaka, tu su Beograd sa 157 i Šabac sa 147 stradalih pešaka.

 

Na teritoriji Zaječara i Valjeva, najviše je vozača traktora koji su stradali u saobraćanoj nesreći, dok je stradalih u komercijalnim vozilima, pored Valjeva, najviše u Kraljevu, Smederevu i Jagodini.

 

Kada je u pitanju broj pešaka starosti preko 65 godina koji su stradali u saobraćajnoj nesreći, Valjevo je označeno crvenom bojom sa 58 stradalih lica. Crnom bojom obeleženi su Šabac gde je stradalo 74 pešaka i Beograd sa 64 stradalih pešaka. Najmanje beleže Kragujevac, Leskovac i Prijepolje gde je stradao 41 pešak.

 

Prema broju stradalih biciklista starosti preko 65 godina, Valjevo je označeno žutom, evidentirano je 19, najviše stradalih biciklista 60 bilo je u Somboru, dok je najmanje 26 bilo u Leskovcu i Sremskoj Mitrovici.

 

Teritorija PU Valjevo kada su u pitanju motociklisti je narandžasta, sa 35 vozača motora koji su stradali u saobraćajnoj nesreći.

 

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, na teritoriji koju pokriva PU Valjevo stradalo je 128 osoba starosti od 15 do 30 godina, tako da je među 25 regija u kojima je stradalo više od stotinu osoba starosti od 15 do 30 godina.

 

Jedina oblast u Srbiji koja je obojena u crno kada je u pitanju broj stradale dece u saobraćaju starosti do 14 godina, jeste teritorija koju pokriva PU Novi Pazar. Valjevo je sa 21 stradalim detetom među sedam teritorija obojenih žuto, dok su ostale zelene u kojima je stradalo manje od 20-oro dece.

 

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, 38 posto saobraćajnih nezgoda je nastalo zbog pogrešnih radnji vozača, na drugom mestu je zbog brzine, potom zbog vožnje pod dejstvom alkohola, četiri posto saobraćajbnih nezgoda nastalo je zbog oštećenja i lošeg puta i tri posto zbog propusta pešaka.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 42 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 1 sati 43 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 1 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...