Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
16.10.2019, 06:55

"Mi ćemo u petak biti na Gradskom trgu, a građani neka odluče po svojoj savesti"

č: | fb:

U znak podrške sugrađaninu Aleksandru Obradoviću, radniku "Krušika", u znak protesta zbog njegovog hapšenja, i u znak protesta zbog toga što tužilaštvo ne reaguje na ono o čemu govori Obradović, aktivisti Lokalnog fronta Va biće na Gradskom trgu u petak, 18. oktobra od 13.30 do 16 časova.

 

 "Mi ćemo biti na Gradskom trgu, a građani neka odluče po svojoj savesti", navode u saopštenju za javnost aktivisti Lokalnog fronta Va.

 

"Ovaj, u tišini opljačkani grad, u petak, osamnaestog, proslaviće mali jubilej: tačno 30 dana od trenutka kada su do zuba naoružani specijalci, u radno vreme, sa radnog mesta odveli našeg sugrađanina zaposlenog kod tzv. regionalnog lidera u odbrambenoj industriji, Holding korporacije Krušik. Za razliku od sličnih hapšenja, kakva su u svoje vreme direktno prenosile televizije, ovaj spektakl je danima ostao dobro čuvana tajna. Policija, tužilaštva i sudovi o srećnom događaju nisu zucnuli ni reči. Zaposleni u Krušiku, pa ni oni koji su svojim očima odgledali profesionalni nastup specijalaca, zbog nečeg su odlučili da utiske zadrže za sebe", piše u saopštenju.

 

Aktivisti Lokalnog fronta Va navode da funkcioner ove države, nadležan da režira hapšenja po Srbiji, mogao je biti zadovoljan. Pred radnicima Krušika odigrana je predstava sa jasnom porukom šta ih čeka ako se još neko našali da ponovi zločin koji je počinio Aleksandar Obradović!. Kućni pritvor? Za takav zločin? Premalo da obeshrabri moguće nove počinioce po Valjevu, Lučanima i ostatku Srbije. 

 

"Aleksandar Obradović otpremljen je u Centralni zatvor. Iz tame ćutanja, međutim, izronili su detalji počinjenog nedela: jedna od stvari koje je Aleksandar Obradović otkrio bila je kako su Krušikove mine velikom domaćem biznismenu (firma ima jednog celog zaposlenog) prodavane po povlašćenoj ceni, nižoj od cene odobravane poznatom Jugoimport SDPR-u. Državni Jugoimport je ove mine prodavao za 77 dolara i 80 centi po komadu, privatno preduzeće GIM, Beograd, za 75 dolara i 81 cent. Kupac je bio zadovoljan, prodavac još zadovoljniji. Samo je Krušik ostao kraći za koju stotinu hiljada dolara. Dobro je što Srbija prodaje oružje, bio je komentar predsednika Srpske napredne stranke. Za Srbiju dobro, za GIM još bolje. Bolje za tačno 10 dolara i 24 centa po jednoj prodatoj mini.

 

Najveći zločin Aleksandra Obradovića, pokazaće se na kraju, u tome je što je odao da je jedan od ključnih igrača u ovom posliću po zanimanju ministarski tata. Slučajno, tata ministra ovlašćenog da hapsi po Srbiji. Sasvim, sasvim slučajno, dakle, u nalogu za hapšenje našlo se ime Alaksandra Obradovića, a ne ime Branka Stefanovića. Pre neki dan, jedan sud ove države, na kraju je ipak potvrdio da nedelo Alaksandra Obradovića za sada ne zaslužuje meru težu od kućnog pritvora", navodi Lokalni front Va.

 

Aktivisti Lokalnog fronta Va pitaju da li u ovoj državi postoji sud pred koji će izaći Branko Stefanović zajedno sa saučesnicima koji su mu omogućili lepu i laku zaradu? Ili će se o tome šta je on učinio građanima Srbije, građanima Valjeva, i dalje mudro i hrabro ćutati u ovom gradu, još jednom opljačkanom.

 

"Branko Stefanović javnosti je poznat i po tome što u Srbiji sa sobom nosi pun ranac novca u stranoj valuti... A što se tatinog sina tiče, od njega ne očekujemo ništa. Ni ostavku, ostavka je uglavnom častan čin", navodi se u saopštenju za javnost Lokalnog fronta Va.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara