Registracija Prijava preko FB
Parking u centru grada (foto: kolubarske.rs)
Parking u centru grada (foto: kolubarske.rs)
17.10.2019, 06:42

Plan javnih nabavki sve veći, a sve manje urađeno

č: | fb:

Plan javnih nabavki je od početka godine pretrpeo 18 izmena; ukupna procenjena vrednost je porasla sa 636,7 miliona na preko milijardu dinara, vrednost dobara je veća za oko deset miliona, usluge su povećane za skoro stotinu miliona, dok su najviše "porsali" radovi sa prvobitno planiranih 290 miliona na preko 551 milion dinara.

 

Uprkos tome što se Plan javnih nabavki povećava, sudeći prema do sada realizovanom i raspisanim tenderima, gradsko rukovodstvo je odustalo od mnogih u ovoj godini planiranih radova.

 

Pored onih većih, čija procenjena vrednost zbirno premašuje cifru od 400 miliona dinara, odustalo se i od nekih manjih radova, poput rekonstrukcije i izgradnje javnih toaleta u Valjevu za koje je predviđeno oko 6,7 miliona dinara.

 

Valjevo je među malobrojnim gradovima koji nema javni toalet, otuda je zvučalo sasvim dobro to što gradsko rukovodstvo razmišlja i o izgradnji tih objekata i što su se toaleti našli u planu javnih nabavku.

 

Prema planu trebalo je da bude izgrađen javni toalet u parku preko puta Centra za kulturu, a procenjena vrednost tih radova je 3,4 miliona dinara. Međutim tender za te radove još uvek nije raspisan, a u Gradskoj upravi nisu mogli da nam kažu da li će i kada biti.

 

Takođe, planiran je još jedan toalet u centru grada, ali sudeći po Planu javnih nabavki, taj toalet već postoji samo treba da bude rekonstruisan. Kako je navedeno, radi se o javnom toaletu koji se nalazi na istoj katastarskoj parceli na kojoj je parking u centru grada, u dvorištu stambene i zgrade Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, koji je nedavno rekonstruisan. Procejena vrednost tih radova je 3,3 miliona dinara ili skoro ista koliko bi trebalo da košta izgradnja javnog toaleta u parku preko puta Centra za kulturu.

 

U Gradskoj upravi nismo dobili pojašnjenje gde se tačno nalazi javni toalet koji treba da bude rekonstruisan, niti da li će u ovoj godini biti završen taj posao.

 

Među većim investicijama, koje su bile planirane za ovu godinu a za koje još uvek nije raspisana javna nabavka, i najverovatnije neće ni biti s obzirom na to da je već oktobar, je izgradnja saobraćajnice kroz privrednu zonu za koju je planirano 50 miliona dinara, isto toliko za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, dok je procenjena vrednost radova na izgradnji Podgorske ulice oko 15 miliona dinara. U Planu javnih nabavki, za ovu godinu, je i prva faza - izgradnja biciklističke staze u Ulici vladke Nikolaja od Uzun Mirkove ulice do obilaznice, a procenjena vrednsot tih radova je oko osam miliona dinara.

 

Od većih investicija u ovoj godini, koje se finansiraju iz budžeta Valjeva, je izgradnja nove Ulice Mirka Obradovića. Posao vredan 157,1 milion dinara bez PDV-a dobilo je na tenderu beogradsko preduzeće Ingrap-Omni. Odluka o dodeli ugovora doneta je 30. septembra, ugovor još uvek nije potpisan, a rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Aktuelno

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 1 dan 1 sati

Obećavam po kućama

"Nije u prirodi politike da najbolji čovek bude izabran. Najbolji čovek ionako ne želi da upravlja svojim sugrađanima", Džordž Mekdonald.   U zemlji osrednjih najbolji nikada neće dobiti...

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić (foto: Dragan Belajac Džagi)
Snimljeni prvi kadrovi 31.05.2020

Ub srce serije "Kamiondžije 3"

U Ubu su snimljeni prvi kadrovi igrane serije "Kamiondžije 3", a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Reditelj Čolović kaže da nova...  · 12 komentara