Registracija Prijava preko FB
Požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
17.10.2019, 20:01

Lokalizovan požar u "Novoj Srbijanki"

č: | fb:

Požar koji je izbio u popodnevnim satima u preduzeću "Nova Srbijanka" lokalizovan je oko 20 časova. Opasnosti od curenja amonijaka nema jer je još pre sedam godina istočen. U požaru, na sreću, niko nije povređen.

 

Kako saznaju Kolubarske.rs požar je izbio oko 16 časova u objektu mašinske hale prilikom nestručnog i nepažljivog sečenja otpadnog materijala i gvozdenih šipki. Tada je došlo do varničenja, vatra je zahvatila termoizolacioni materijal, a potom se proširila na krov.

 

Kako nam je rečeno u gašenju požara angažovano je 15 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila i dve cisterne sa vodom JKP Vidrak i Krišik, koji su nakon četiri časa lokalizovali požar.

 

Na sreću, iz hladnjače koja je pored mašinske hale u kojoj je izbio požar, pre šest godina istočen je amonijak tako da nema opasnosti po građane i životnu sredinu.

 

Kako nam je objašnjeno gust crni dim, koji se nadvio nad gradom, se stvorio jer je goreo otpadni materijal, mašinske instalacije u kojima ima ulja, gume, stiropor...

 

Nezvanično saznajemo da su požar izazvali prodavci sekundarnih sirovina, koji već dva dana "operišu" po objektima "Nove Srbijanke" i iznose sav otpadni materijal koji može da se unovči.

 

Podsećam, "Novu Srbijanku" iz stečaja je pre dva dana kupila valjevska trgovinska kuća "Europrom".

Aktuelno

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 1 dan 2 sati

Obećavam po kućama

"Nije u prirodi politike da najbolji čovek bude izabran. Najbolji čovek ionako ne želi da upravlja svojim sugrađanima", Džordž Mekdonald.   U zemlji osrednjih najbolji nikada neće dobiti...

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić (foto: Dragan Belajac Džagi)
Snimljeni prvi kadrovi 31.05.2020

Ub srce serije "Kamiondžije 3"

U Ubu su snimljeni prvi kadrovi igrane serije "Kamiondžije 3", a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Reditelj Čolović kaže da nova...  · 12 komentara