Registracija Prijava preko FB
Požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
17.10.2019, 20:01

Lokalizovan požar u "Novoj Srbijanki"

č: | fb:

Požar koji je izbio u popodnevnim satima u preduzeću "Nova Srbijanka" lokalizovan je oko 20 časova. Opasnosti od curenja amonijaka nema jer je još pre sedam godina istočen. U požaru, na sreću, niko nije povređen.

 

Kako saznaju Kolubarske.rs požar je izbio oko 16 časova u objektu mašinske hale prilikom nestručnog i nepažljivog sečenja otpadnog materijala i gvozdenih šipki. Tada je došlo do varničenja, vatra je zahvatila termoizolacioni materijal, a potom se proširila na krov.

 

Kako nam je rečeno u gašenju požara angažovano je 15 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila i dve cisterne sa vodom JKP Vidrak i Krišik, koji su nakon četiri časa lokalizovali požar.

 

Na sreću, iz hladnjače koja je pored mašinske hale u kojoj je izbio požar, pre šest godina istočen je amonijak tako da nema opasnosti po građane i životnu sredinu.

 

Kako nam je objašnjeno gust crni dim, koji se nadvio nad gradom, se stvorio jer je goreo otpadni materijal, mašinske instalacije u kojima ima ulja, gume, stiropor...

 

Nezvanično saznajemo da su požar izazvali prodavci sekundarnih sirovina, koji već dva dana "operišu" po objektima "Nove Srbijanke" i iznose sav otpadni materijal koji može da se unovči.

 

Podsećam, "Novu Srbijanku" iz stečaja je pre dva dana kupila valjevska trgovinska kuća "Europrom".

Aktuelno

Jubilej 150 godina Biblioteke - Svečana akademija (foto: Đorđe Đoković)
Sto pedeset godina valjevske Biblioteke 16.11.2019

Dugo putovanje u budućnost

Najstarija ustanova kuture u Valjevu, biblioteka "Ljubomir Nenadović" obeležila je 150 godina. Da li su osnivači Čitaonice valjevske verovali da će ih potomci slaviti? Možda su se nadali da će...  · 1 komentar