Registracija Prijava preko FB
Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
18.10.2019, 09:51

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

č: | fb:

Požar, koji je juče popodne izbio u jednoj od hala "Nove Srbijanke", sinoć je lokalizovan, a od jutros, kako nam je rečeno "plamena više nema tako da je u završnoj fazi likvidacije".

 

U višečasovnoj intervenciji koja je trajala i tokom noći učestvovalo je 15 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila i dve cisterne sa vodom JKP Vidrak i Krišik. U požaru, na sreću, niko nije povređen.

 

Prema nezvaničnim informacijama požara je izbio juče oko 16 časova kada su radnici jedne beogradske firme sekli instalacije u mašinskoj hali što je izazvalo varničenje. Prema izjavama svedoka radnici već šest dana seku i iznose instalacije iz objekata "Nove Srbijanke".

 

Sagovornik Kolubarskih.rs navodi da je najverovatnije ceo posao rađen nestručno, bez primene mera zaštite, što je u takvim poslovima obavezno. Navodi da je sreća to što je pre šest godina istočen amonijak iz hladnjače koja se nalazi pored mašinske hale u kojoj je izbio požar, inače bi bila "kataklizma" za Valjevo.

 

Kako saznajemo uviđaj će biti obavljen sutra, nakon čega će biti poznato više detalja, po čijem nalogu i ko je sekao instalacije u hali "Nove Srbijanke", koju je pre tri dna iz stečaja kupilo valjevsko trgovinsko preduzeće "Europrom" za 288 miliona dinara.

 

Suvlasnik i direktor "Europrama" Desimir Tadić za Kolubarske.rs kaže da nema zvaničnih informacija u vezi požara u "Novoj Srbijanki". Dodaje da još uvek nisu ušli u posed tako da nema puno informacija, ali naglašava da je iznenađen da se seče i iznosi oprema iz "Nove Srbijanke" koja je prodata, i da žali što je došlo do požara.

 

Nezvanično saznaje, a istraga će pokazati da li je to tačno, da je jedna beogradska firma čiji su radnici juče sekli cevi, dobila posao na tenderu za uklanjanja sekundarnih sirovina i preostalih instalacija iz objekata “Nove Srbijanke”, a koji je raspisao stečajni upravnik.

 

Desimir Tadić kaže da mu nije poznato kada je stečajni upravnik raspisao taj tender, da li pre objavljivanja oglasa za prodaju nepokretne imovine "Nove Srbijanke" d.o.o, koja je godinama bila u stečaju.

Aktuelno

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 1 dan 1 sati

Obećavam po kućama

"Nije u prirodi politike da najbolji čovek bude izabran. Najbolji čovek ionako ne želi da upravlja svojim sugrađanima", Džordž Mekdonald.   U zemlji osrednjih najbolji nikada neće dobiti...

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić (foto: Dragan Belajac Džagi)
Snimljeni prvi kadrovi 31.05.2020

Ub srce serije "Kamiondžije 3"

U Ubu su snimljeni prvi kadrovi igrane serije "Kamiondžije 3", a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Reditelj Čolović kaže da nova...  · 12 komentara