Registracija Prijava preko FB
Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
18.10.2019, 09:51

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

č: | fb:

Požar, koji je juče popodne izbio u jednoj od hala "Nove Srbijanke", sinoć je lokalizovan, a od jutros, kako nam je rečeno "plamena više nema tako da je u završnoj fazi likvidacije".

 

U višečasovnoj intervenciji koja je trajala i tokom noći učestvovalo je 15 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila i dve cisterne sa vodom JKP Vidrak i Krišik. U požaru, na sreću, niko nije povređen.

 

Prema nezvaničnim informacijama požara je izbio juče oko 16 časova kada su radnici jedne beogradske firme sekli instalacije u mašinskoj hali što je izazvalo varničenje. Prema izjavama svedoka radnici već šest dana seku i iznose instalacije iz objekata "Nove Srbijanke".

 

Sagovornik Kolubarskih.rs navodi da je najverovatnije ceo posao rađen nestručno, bez primene mera zaštite, što je u takvim poslovima obavezno. Navodi da je sreća to što je pre šest godina istočen amonijak iz hladnjače koja se nalazi pored mašinske hale u kojoj je izbio požar, inače bi bila "kataklizma" za Valjevo.

 

Kako saznajemo uviđaj će biti obavljen sutra, nakon čega će biti poznato više detalja, po čijem nalogu i ko je sekao instalacije u hali "Nove Srbijanke", koju je pre tri dna iz stečaja kupilo valjevsko trgovinsko preduzeće "Europrom" za 288 miliona dinara.

 

Suvlasnik i direktor "Europrama" Desimir Tadić za Kolubarske.rs kaže da nema zvaničnih informacija u vezi požara u "Novoj Srbijanki". Dodaje da još uvek nisu ušli u posed tako da nema puno informacija, ali naglašava da je iznenađen da se seče i iznosi oprema iz "Nove Srbijanke" koja je prodata, i da žali što je došlo do požara.

 

Nezvanično saznaje, a istraga će pokazati da li je to tačno, da je jedna beogradska firma čiji su radnici juče sekli cevi, dobila posao na tenderu za uklanjanja sekundarnih sirovina i preostalih instalacija iz objekata “Nove Srbijanke”, a koji je raspisao stečajni upravnik.

 

Desimir Tadić kaže da mu nije poznato kada je stečajni upravnik raspisao taj tender, da li pre objavljivanja oglasa za prodaju nepokretne imovine "Nove Srbijanke" d.o.o, koja je godinama bila u stečaju.

Aktuelno

Dejan Bogojević (foto: Đorđe Đoković)
U jubileju 150 godina Biblioteke Pre 32 minuta

Prostakluk protiv znanja i pameti

U danu obeležavanja značajnog datuma za valjevsku biblioteku i kulturu ovog grada, nekulturu i prostakluk promovisao je čovek koji je u gradskoj vlasti zadužen upravo za kulturu. Ostaće zabeleženo...

Jubilej 150 godina Biblioteke - Svečana akademija (foto: Đorđe Đoković)
Sto pedeset godina valjevske Biblioteke 16.11.2019

Dugo putovanje u budućnost

Najstarija ustanova kuture u Valjevu, biblioteka "Ljubomir Nenadović" obeležila je 150 godina. Da li su osnivači Čitaonice valjevske verovali da će ih potomci slaviti? Možda su se nadali da će...  · 1 komentar