Registracija Prijava preko FB
Policijska uprava Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Policijska uprava Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
22.10.2019, 06:47

101 dan policija ne otkriva ko stoji iza uvredljivih sadržaja

č: | fb:

Više od tri meseca Policijska uprava Valjevo ne odgovara po prijavi koju sam podnela tražeći da se utvrdi identitet lica ili više lica koja su vlasnici ili osnivači portala Valjevskapodvala.com, kao i lica koja su objavila uvredljive teksove i sadržaje na tom portalu.

 

Nakon objavljenih tekstova "Darija Ranković podržava narkomane Lokalnog fronta Valjevo" i "Darija Ranković samoprozvana novinarka odlučila da otvoreno podrži narkomane Lokalnog fronta Valjevo", u kojima sam vređana i omalovažavana, i u kojima su iznete neistine o meni, a naročito nakon objavljenog vulgarnog crteža porno sadržaja sa mojim likom uz tekst "Ljubomir Radović balavi dildo Dariji Ranković" u internet portalu Valjevskapodvala.com, zatražila sam 12.07. 2019. godine od policije da otkrije identitet lica ili više lica koja su vlasnici ili osnivači portala Valjevskapodvala.com.

 

S obzirom na to da je prošao 101 dan, a da su u međuvremenu velikom brzinom otkriveni mnogi slučajevi visokotehnološkog kriminala, shvatila sam da čekanjem odgovor nikada neću dobiti, te sam se obratila Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije sa molbom da mi odgovori da li je valjevska policija postupila po mom zahtevu, da li je utvrdila identitet, i ukoliko jeste da me obavesti o rezultatima.

 

Usledio je brzi odgovor Odeljenja za medije i komunikaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

 

"Povodom prijave Darije Ranković od 12. jula da su na internet portalu Valjevskapodvala.com obavljeni tekstovi i fotografije uvredljive sadržine koji se odnose na nju, policija je o svemu odmah obavestila Osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da se sa njom obavi razgovor, kao i da im se nakon toga dostavi izveštaj. Policija je 17. jula prosledila izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje", piše u odgovoru uz preporuku da se "za sve druge informacije obratim Osnovnom javnom tužilaštvu".

  

Iznenađena sam da više od tri meseca nisam dobila odgovor policije o tome ko stoji iza uvredljivih sadržaja na internet portalu Valjevskapodvala.com. Iznenađena sam da mi odgovor dostavlja Odeljenje za medije i komunikaciju, uprkos tome što informaciju nisam tražila kao novinar nego kao zainteresovana i oštećena strana. Takođe sam iznenađena što me Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obaveštava jedino o toma da je policija sa mnom obavila razgovor, što i sama znam, a da su izveštaj dostavili Osnovnom javnom tužilaštvu.

 

Od policije nisam tražila pokretanje istrage ili podnošenje prijave, to ću učiniti ja privatnom tužbom, te sam upravo zbog toga i tražila da otkrije ko stoji iza objave uvredljivih sadržaja, što sam naglasila i u dopisu koji sam uputila Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

 

Aktuelno

Dejan Bogojević (foto: Đorđe Đoković)
U jubileju 150 godina Biblioteke Pre 26 minuta

Prostakluk protiv znanja i pameti

U danu obeležavanja značajnog datuma za valjevsku biblioteku i kulturu ovog grada, nekulturu i prostakluk promovisao je čovek koji je u gradskoj vlasti zadužen upravo za kulturu. Ostaće zabeleženo...

Jubilej 150 godina Biblioteke - Svečana akademija (foto: Đorđe Đoković)
Sto pedeset godina valjevske Biblioteke 16.11.2019

Dugo putovanje u budućnost

Najstarija ustanova kuture u Valjevu, biblioteka "Ljubomir Nenadović" obeležila je 150 godina. Da li su osnivači Čitaonice valjevske verovali da će ih potomci slaviti? Možda su se nadali da će...  · 1 komentar