Parking Grada (foto: Đorđe Đoković)
Parking Grada (foto: Đorđe Đoković)
23.10.2019, 07:40

Od tri milijarde za radove i rekonstrukciju tek 10,8 miliona

č: | fb:

Od početka godine do danas raspisano je 111 javnih nabavki, a samo devet se odnosi na izgradnju i rekonstrukciju objekata, i to pet koje finansira Grad, jednu većim delom finansira Evropska unija i tri Republika. 

 

Iz budžeta Grada novac je obezbeđen za novu Ulicu Mirka Obradovića, koja tek treba da se radi, vrednost tih radova je 157 miliona dinara, što ih svrstava u najvrednije ovogodišnje infrastrukturne radove.

 

Iz gradskog budžeta, koji je "težak" tri milijarde dinara, izdvojeno je 10,8 miliona dinara za izgradnju javne rasvete u Užičkoj ulici - prva faza, izgradnju pešačke staze sa osvetljenjem OŠ "Milovan Glišić", za rekonstrukciju fekalne kanalizacije na Divčibarama i rekonstrukciju depoa u Grabovici. 

 

I dok je iz gradske kase za, do sada završene, radove i rekonstrukciju izdvojeno 10,8 miliona dinara, za usluge informisanja, reprezentaciju, automobile, poklone i novi nameštaj potrošeno je 12,5 miliona dinara.

 

Najviše su koštale usluge informisanja preko 4,1 milion dinara ili 600.000 dinara više od vrednosti četiri automobila koja je Grad kupio za 3,5 miliona dinara. Za hranu i piće iz gradske kase je izdvojeno 1,8 miliona, za poklone 1,6 miliona, dok je novi nameštaj za pojedine kancelaije u Gradskoj upravi koštao oko 1,5 miliona dinara.

 

Poređenja radi, za izgradnju javne rasvete u Užičkoj ulici - prva faza izdvojeno je 2,2 miliona dinara, skoro duplo manje od novca za usluge informisanja ili samo 400 hiljada dinara više od usluga reprezentacije.

 

Sudeći prema do sada raspisanim javnim nabavkama najviše novca iz gradske kase potrošeno je za redovno i investiciono održavanje ulica i puteva.

 

Novac iz državne kase i fondova EU

 

Među javnim nabavkama koje je raspisao Grad, a odnose se na izgradnju i rekonstrukciju koje finansira Republika ili je novac obezbeđen iz fondova EU, je izgradnja kanalizacione mreže u romskom naselju Bair u Valjevu koja košta oko 234.000 evra; 150.000 evra je donacija Evropske unije, dok je ostatak novca obezbeđen iz kase grada Valjeva.

 

Iz državne kase za rekonstrukciju Doma zdravlja biće izdvojeno 290 miliona dinara preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dok će rekonstrukciju sportske sale "Partizan", kroz projekat energetske efikasnosti, Republika finansirati sa 20 miliona dinara. Izgradnju dečjeg igrališta u Kolubari 2 sa 5,5 miliona dinara finansira Republika.

 

Inače prema Planu javnih nabavki za 2019. godinu, koji je pretrepeo 18 izmena od početka godine, planirane su 134 javne nabavke, od toga najviše za usluge 70, dok se 39 planiranih javnih nabavki odnosi na radove.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 8 sati 37 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 4 sati 2 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...