Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
25.10.2019, 07:04

Centar za kulturu za reprezentaciju milion dinara

č: | fb:

Centar za kulturu Valjevo za usluge reprezentacije izdvojiće milion dinara. Sudeći prema izveštajima o poslovanju valjevskih javnih preduzeća i ustanova, Centar za kulturu je rekorder po trošenju novca za hranu i piće, čak višestruko premašuje iznose za reprezentaciju u pojedinim javno komunalnim preduzećima.

 

Narednih godinu dana ugostiteljske usluge zaposlenima u Centru za kulturu i njihovim gostima pružaće UR "Kod Laze", koja je jedina učestvovala na javnoj nabavci usluge reprezentacije – ugostiteljske usluge, a vrednost godišnjeg ugovora je 941.666 dinara bez PDV-a.

 

Izborom kafane "Kod Laze" Centar za kulturu se pridružio Gradu, koji je tek iz trećeg pokušaja na tenderu izabrao UR "Kod Laze" za poslovne ručkove, a vrednost godišnjeg ugovora je 1,4 miliona dinara sa PDV-om.


Centar za kulturu jači od četiri javna preduzeća

 

Prema programu poslovanja, pet valjevskih javno komunalnih preduzeća planira da za reprezentaciju za godinu dana potroši oko 1,5 miliona dinara, što znači da će pet komunalnih preduzeća potrošiti pola miliona više od jednog Centra za kulturu.

 

Među tih pet komunalnih preduzeća najviše novca za reprezentaciju 720.000 dinara izdvojiće JKP Vodovod, ali kako je na oktobarskoj sednici Skupštine grada objasnio direktor Đorđe Milanović novac neće potrošiti uprava i gosti na ručkove i večere, nego radnici za topli obrok. Otuda je već za šest meseci na ime reprezentacije potrošeno 1,7 miliona dinara.

 

"Gotovo 75 posto zaposlenih je na minimalcu, a većina njih radi prekovremeno. Ako im pustimo prekovremene sate, automatski bismo zaposlenima sa VI ili VII stepenom smanjili platu. Tako da pokušavamo da radnicima na minimalcu kroz reprezentaciju obezbedimo ishranu kada rade do 18 časova, pa i duže, kako bismo uspeli da realizujemo sve planirane radove", rekao je Milanović odgovarajući na pitanje odbornika zbog čega Vodovod izdvaja velike sume novca za reprezentaciju.

 

Sudeći prema izveštajima o poslovanju javno komunalnih preduzeća u prvih šest meseci, koje je usvojila Skupština grada na oktobarskoj sednici, najviše novca za reprezentaciju, posle Vodovoda, potrošilo je JKP Vidrak. To preduzeće je planiralo da 460.000 dinara godišnje izdvoji za ugostiteljske usluge, a potrošilo je 227.000 za šest meseci. JP Stubo-Rovni za šest meseci je potrošilo 100 hiljada od planiranih 203.000 dinara, Toplana je planirala da u ovoj godini za reprezentaciju potroši 100 hiljada, a za pola godine je potrošila 58 hiljada, dok najmanje novca za reprezentaciju planira i troši JKP Polet, koje je potrošilo 15 hiljada za šest meseci od planiranih 20 hiljada dinara za godinu dana.


I za reklamu 1,5 miliona dinara

 

Pet javno komunalnih preduzeća za reklamu i propagandu planira da izdvoji ukupno 1,5 miliona dinara za godinu dana. Rekorder je Vidrak koji će reklamu platiti milion dinara, sledi Vodovod sa 240 hiljada izdvajanja za reklamu i propagandu, JP Stubo-Rovni planira da za reklamu potroši 170 hiljada dinara. Najskromiji su Toplana sa 71.000 i Polet koje će za reklamu izdvojiti 50.000 dinara.

 

Inače, Vidrak je u prvih šest meseci za reklamu i propagandu već potrošio 563 hiljade dinara, dok Toplana za pola godine nije dala ni dinar za reklamu i propagandu.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 3 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara