Intervencija vatrogasaca u napuštenom lokalu (foto: Đorđe Đoković)
Intervencija vatrogasaca u napuštenom lokalu (foto: Đorđe Đoković)
01.11.2019, 07:51

Ministarstvo odbrane ne brani svoj lokal

č: | fb:

U prizemlju stambene zgrade u Ulici vojvode Mišića 10 u napuštenom lokalu, koji je u vlasništvu Ministarstva odbrane, juče popodne izbio je požar. Na sreću, požar je bio manji, tako da je brzo ugašen te se nije proširio na susedne stambene i poslovne objekte.

 

Nezvanično saznajemo da su požar najverovatnije izazvala deca koja su zapalila novine igrajući se u napuštenom lokalu. Prema rečima stanara, deca svakodnevno kroz razbijeni izlog ulaze u lokal i tu se igraju, i pored toga što to mesto niti je bezbedno niti je za dečju igru. Takođe, kažu da se noću tu skupljaju "sumnjivi tipovi".

 

Vatrogasci koji su intervenisali kažu da je prizemni, ali i podrumski deo objekta, prepun raznog otpada, da se tu nalze kartoni, kese, razbijene flaše, drvene letve, stare stvari među kojima i tepih, koje na sreću vatra nije zahvatila.

 

Intervencija vatrogasaca u napuštenom lokalu

Intervencija vatrogasaca u napuštenom lokalu (Foto: Đorđe Đoković)

Ovaj put požar je bio manji pa su izbegnute teže posledice, ali može da posluži kao upozorenje, ali i apel Ministarstvu odbrane, u čijem je vlasništvu lokal, da obezbedi i uredi prostor, koji, osim što predstavlja opasnost, je i ruglo u centru grada. 

 

Nekada je tu bila Vojno ugostiteljska ustanova "Dedinje" poznatija kao "Oficirska menza", a jedno vreme i "Generalštab". Poslednje što je tu bilo jeste prvi valjevski internet kafe "Kaleidoskop". 

 

Prema dostupnim podacima, Ministarstvo odbrane je taj poslovni prostor ponudilo u zakup, međutim i treći pokušaj sa umanjenom početnom cenom zakupa za 20 posto bio je bezuspešan. Tada je, u septembru 2017. godine, lokal sa magacinom ukupne površine 115,2 metra kvadratna ponuđen po početnoj ceni od 69.120 dinara mesečnog zakupa.

 

Valjevska gimnazija je pre dve godine, o čemu su Kolubarske.rs pisale, Ministarstvu odbrane uputila dopis u kome predlaže da se prostor, koji je trenutno napušten, pretvori u galeriju u kojoj bi stvarali i izlagali gimnazijalci bivši, sadašnji i budući, ali i svi valjevski umetnici koji nemaju svoj galerijski prostor. 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 47 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 24 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara