Registracija Prijava preko FB
Radovi u naselju Bair (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u naselju Bair (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2019, 08:23

Vodovod iz 1928. našao se na putu nove kanalizacione mreže

č: | fb:

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Bair privremeno su prekinuti zbog nepredviđenih radova, saopšteno je iz Gradske uprave Valjevo.

 

Kako se navodi u saopštenju, u toku je pregovarački postupak pred Upravom za javne nabavke, a "očekuje se da će radovi biti nastavljeni u narednih desetak dana, a ulice će u što skorijem roku biti vraćene u prvobitno stanje".

 

Prema nezvaničnim informacijama, radovi su prekinuti zbog toga što se na trasi izgradnje kanalizacione mreže nalazi vodovodna mreža izgrađena davne 1928. godine, a nije upisana u katastar vodova, tako da nije obuhvaćena projektno-tehničkom dokumentacijom koju je uradila kompanija SET iz Šapca. Kako nam je rečeno, JKP Vodovod predložiće nova tehnička rešenja na osnovu kojih će biti određeno kuda može da prođe i kanalizaciona mreža.

 

Drugi razlog zbog koga je konzorcijum, koji predvodi GP "Kompresor ing", izvođač radova bio primoran da prekine radove jeste to što se ispostavilo, kada je počelo kopanje, da je stenovit teren, što iziskuje nove radove koji nisu predviđeni projektno-tehničkom dokumentacijom.

 

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, tačnije ako ne bude snega, radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Bair, koji su počeli krajem jula, biće završeni najkasnije za 40 dana.

 

Kako je saopšteno na početku radova, izvodiće se sukcesivno po ulicama i prvo će početi u Ulici Alekse Šantića, a zatim u ulicama Bobovčevoj, Bairskoj, Šumadijskoj, Pop Andrije i Alekse Šantića.

 

Projekat "Živeti zajendo"

 

Kanalizaciona mreža u romskom naselju Bair u dužini od 893 metra biće izgrađena okviru Programa podrške Evropske unije razvoju opština, kroz projekat "Živeti zajedno" koji obuhvata 20 lokalnih samouprava.

 

Vrednost radova je 234.310 evra, od čega je 150.000 evra donacija Evropske unije, dok je ostatak novca obezbeđen iz kase grada Valjeva.

 

Ovaj projekat se realizuje u okviru Programa podrške Evropske unije razvoju opština - EU PRO, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNOPS u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije. Nosilac projekta je Grad Valjevo, a partner na projektu je JKP Vodovod Valjevo.

 

Aktuelno

Slucajna smrt jedng anarhiste (foto: Dragana Nedeljković)
Spuštena zavesa na 12. Repassage fest Pre 5 sati 37 minuta

Trijumf pozorišta iz Crvenke

Osim što je "Slučajna smrt jednog anarhiste" Pozorišta "Stevan Sremac" proglašena za najbolju predstavu u celini, Igor Pavlović kompletirao je het-trik, osvojivši nagrade za režiju, scenografiju i...

Uručenje nagrade Vlajku Jovanoviću (foto: Jovanović)
Na 69. svetskom trofeju harmonike Pre 13 sati 2 minuta

Uspeh Alekse Mirkovića i Vlajka Jovanovića u Portugalu

Nekadašnji i sadašnji učenici valjevske muzičke škole Aleksa Mirković i Vlajko Jovanović ostvarili su izuzetan rezultat na Svetskom trofeju harmonike koji održan u Portugalu. Jovanović je pobedu u...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 15 sati 55 minuta

Zapamtimo neka imena! Osobito Mile Jovanović

Pohvalno i vrlo pohvalno slušamo o studentima Beogradskog univerziteta. Ne samo zbog uspeha u studijama, nego i onog što rade i što govore kao građani.   Oni pravi, obavešteni i objektivni,...

Ivana Vasić, Bojana Perić i Vladimir Bošković  (foto: Đorđe Đoković)
Kampanja Europroma Pre 18 sati 6 minuta

Dani domaćih u novembru u znaku "Carnexa" i "Nexta"

"Dani domaćih", kampanja vajevskog Europroma u okviru koje se svakog meseca predstavlja po jedan ili više domaćih proizvođača, nastavljena je i u novembru. Niže cene i promocije proizvoda kompanija...  · 1 komentar