Registracija Prijava preko FB
Radovi u naselju Bair (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u naselju Bair (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2019, 08:23

Vodovod iz 1928. našao se na putu nove kanalizacione mreže

č: | fb:

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Bair privremeno su prekinuti zbog nepredviđenih radova, saopšteno je iz Gradske uprave Valjevo.

 

Kako se navodi u saopštenju, u toku je pregovarački postupak pred Upravom za javne nabavke, a "očekuje se da će radovi biti nastavljeni u narednih desetak dana, a ulice će u što skorijem roku biti vraćene u prvobitno stanje".

 

Prema nezvaničnim informacijama, radovi su prekinuti zbog toga što se na trasi izgradnje kanalizacione mreže nalazi vodovodna mreža izgrađena davne 1928. godine, a nije upisana u katastar vodova, tako da nije obuhvaćena projektno-tehničkom dokumentacijom koju je uradila kompanija SET iz Šapca. Kako nam je rečeno, JKP Vodovod predložiće nova tehnička rešenja na osnovu kojih će biti određeno kuda može da prođe i kanalizaciona mreža.

 

Drugi razlog zbog koga je konzorcijum, koji predvodi GP "Kompresor ing", izvođač radova bio primoran da prekine radove jeste to što se ispostavilo, kada je počelo kopanje, da je stenovit teren, što iziskuje nove radove koji nisu predviđeni projektno-tehničkom dokumentacijom.

 

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, tačnije ako ne bude snega, radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Bair, koji su počeli krajem jula, biće završeni najkasnije za 40 dana.

 

Kako je saopšteno na početku radova, izvodiće se sukcesivno po ulicama i prvo će početi u Ulici Alekse Šantića, a zatim u ulicama Bobovčevoj, Bairskoj, Šumadijskoj, Pop Andrije i Alekse Šantića.

 

Projekat "Živeti zajendo"

 

Kanalizaciona mreža u romskom naselju Bair u dužini od 893 metra biće izgrađena okviru Programa podrške Evropske unije razvoju opština, kroz projekat "Živeti zajedno" koji obuhvata 20 lokalnih samouprava.

 

Vrednost radova je 234.310 evra, od čega je 150.000 evra donacija Evropske unije, dok je ostatak novca obezbeđen iz kase grada Valjeva.

 

Ovaj projekat se realizuje u okviru Programa podrške Evropske unije razvoju opština - EU PRO, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNOPS u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije. Nosilac projekta je Grad Valjevo, a partner na projektu je JKP Vodovod Valjevo.

 

Aktuelno

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja Pre 8 sati 29 minuta

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju Pre 4 sati 38 minuta

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...