Radovi u naselju Bair (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u naselju Bair (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2019, 08:23

Vodovod iz 1928. našao se na putu nove kanalizacione mreže

č: | fb:

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Bair privremeno su prekinuti zbog nepredviđenih radova, saopšteno je iz Gradske uprave Valjevo.

 

Kako se navodi u saopštenju, u toku je pregovarački postupak pred Upravom za javne nabavke, a "očekuje se da će radovi biti nastavljeni u narednih desetak dana, a ulice će u što skorijem roku biti vraćene u prvobitno stanje".

 

Prema nezvaničnim informacijama, radovi su prekinuti zbog toga što se na trasi izgradnje kanalizacione mreže nalazi vodovodna mreža izgrađena davne 1928. godine, a nije upisana u katastar vodova, tako da nije obuhvaćena projektno-tehničkom dokumentacijom koju je uradila kompanija SET iz Šapca. Kako nam je rečeno, JKP Vodovod predložiće nova tehnička rešenja na osnovu kojih će biti određeno kuda može da prođe i kanalizaciona mreža.

 

Drugi razlog zbog koga je konzorcijum, koji predvodi GP "Kompresor ing", izvođač radova bio primoran da prekine radove jeste to što se ispostavilo, kada je počelo kopanje, da je stenovit teren, što iziskuje nove radove koji nisu predviđeni projektno-tehničkom dokumentacijom.

 

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, tačnije ako ne bude snega, radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Bair, koji su počeli krajem jula, biće završeni najkasnije za 40 dana.

 

Kako je saopšteno na početku radova, izvodiće se sukcesivno po ulicama i prvo će početi u Ulici Alekse Šantića, a zatim u ulicama Bobovčevoj, Bairskoj, Šumadijskoj, Pop Andrije i Alekse Šantića.

 

Projekat "Živeti zajendo"

 

Kanalizaciona mreža u romskom naselju Bair u dužini od 893 metra biće izgrađena okviru Programa podrške Evropske unije razvoju opština, kroz projekat "Živeti zajedno" koji obuhvata 20 lokalnih samouprava.

 

Vrednost radova je 234.310 evra, od čega je 150.000 evra donacija Evropske unije, dok je ostatak novca obezbeđen iz kase grada Valjeva.

 

Ovaj projekat se realizuje u okviru Programa podrške Evropske unije razvoju opština - EU PRO, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNOPS u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije. Nosilac projekta je Grad Valjevo, a partner na projektu je JKP Vodovod Valjevo.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 11 sati 22 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 19 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara