Registracija Prijava preko FB
Marko Aćimović snima protest na Gradskom trgu (31.01.) (foto: Đorđe Đoković)
Marko Aćimović snima protest na Gradskom trgu (31.01.) (foto: Đorđe Đoković)
06.11.2019, 07:58

Performans prošao u medijima, ali ne i u tužilaštvu

č: | fb:

Marko Aćimović, koji se predstavio kao novinar Radio Valjeva i portala Kolubarski.info, nije fizički napadnut na Gradskom trgu tokom protesta rezervista na kojem je tražena ostavka gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, navedeno je u odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li je odbačena krivična prijava protiv M. G i B. P. koji se, kako je saopštila policija, "sumnjiče da su 31. januara fizički napali novinara Marka Aćimovića ispred zgrade Gradske uprave u Valjevu i zadali mu više udaraca kada je pokušao da izveštava sa javnog skupa koji se održavao na pomenutoj lokaciji", osnovni javni tužilac Mile Nikolić je odgovorio da je krivična prijava odbačena, dok je protiv jednog lica podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

"Krivična prijava koja je podneta protiv Grković Momčila, Petrović Božidara i Nastić Mila zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje odbačena je iz razloga što ne proizilazi osnovana sumnja da su prijavljena lica izvršila navedeno krivično delo. Kada je u pitanju ponašanje Grkovića prema Marku Aćimoviću, razmatrajući utvrđene činjenice, Osnovno javno tužilaštvo je protiv Grković Momčila Prekršajnom sudu u Valjevu podnelo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru", navodi se u odgovoru od 31. oktobra koji je potpisao osnovni javni tužilac Mile Nikolić.

 

Kako je potvrđeno Kolubarskim.rs, Osnovno javno tužilaštvo je Prekršajnom sudu u Valjevu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Grković Momčila podnelo 29. oktobra.

 

O "prebijanju novinara" izveštavali mnogi, gradonačelnik Gvozdenović osudio napad

 

"Isprebijali novinara kada je pokušao da izveštava sa protesta u Valjevu, napadači uhapšeni", "Na protestu koji je organizovao Ljubomir Bradić, najbrutalnije su napadnuti novinar Marko Aćimović kao i fotograf Željko Bošković", "Skandal u Valjevu - nekoliko nepoznatih osoba zadalo je više udaraca u telo novinara koji je izveštavao sa skupa", "Pretučen novinar Radio Valjeva", samo su neki od naslova nakon incidenta koji se dogodio u Valjevu na Gradskom trgu 31. januara ove godine na protestu u organizaciji Udruženja boraca rata od 1990. godine, koji su tražili ostvaku gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdneovića.

 

Podsećam, do incidenta je došlo na kraju protesta, kada su lider Udruženja boraca rata od 1990. Ljubomir Bradić i nekoliko rezervista od Marka Aćimovića tražili da prekine snimanje mobilnim telefonom, a kada je on to odbio pokušali su da mu ga oduzmu. Veći sukob je sprečila policija koja je okružila Aćimovića rekavši mu da prestane da snima, na šta je on odgovrio da ima pravo i da je on novinar Radio Valjeva.  

 

U trenutku incidenta, koji je sa terase Gradskog veća pratio Zoran Majdak, na Gradskom trgu se pojavila i direktor valjevskog Doma zdravlja dr Branka Antić, kadar gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića (SNS). Ubrzo je pod intervencijom stiglo vozilo Hitne pomoći Doma zdravlja i odvezlo Marka Aćimovića koji je tvrdio da je fizički napadnut i da je dobio nekoliko udaraca u stomak.

 

"Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović najoštrije je osudio napad na novinara Radio Valjeva i urednika portala Kolubarski.info, kao i Zoran Majdak, predsednik kompanije INFO 24 mreže", prenela je RTV Vojvodine.

 

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija Gvozdenovića i Majdaka koji su u Urgentnom centru obišli "povređenog" Aćimovića. "Napadači su novinaru Radio Valjeva ugrozili bezbednost i zdravlje, osuđujem svaki takav postupak, i Aćimovića sam posetio u Urgentnom centru Opšte bolnice - rekao je za Novosti gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

 

Za valjevsku javnost, posebno u novinarskim krugovima, Marko Aćimović je nepoznat "novinar", otuda su krenula nagađanja da li je zaista novinar koji je došao da izveštava ili je provokator koji se na Gradskom trgu pojavio sa namerom da napravi probleme na protestnom skupu, o čemu su Kolubarske.rs pisale samo nekoliko dana nakon događaja. Takođe se spekulisalo da je navodno ceo incident na Gradskom trgu izrežiran i dogovoren.

Marko Aćimović snima protest na Gradskom trgu (31.01.)

Marko Aćimović snima protest na Gradskom trgu (31.01.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Inače, Marko Aćimović je široj javnosti poznat po tome što je, prema pisanju Blica, 2012. godine uhapšen zajedno sa Zoranom Majdakom, vlasnikom piratskog Narodnog radija, preko kojeg su građani, kako su osumnjičeni, kroz lažne SMS nagradne igre i kvizove oštećeni za 32 miliona evra!

Aktuelno

Slucajna smrt jedng anarhiste (foto: Dragana Nedeljković)
Spuštena zavesa na 12. Repassage fest Pre 5 sati 21 minuta

Trijumf pozorišta iz Crvenke

Osim što je "Slučajna smrt jednog anarhiste" Pozorišta "Stevan Sremac" proglašena za najbolju predstavu u celini, Igor Pavlović kompletirao je het-trik, osvojivši nagrade za režiju, scenografiju i...

Uručenje nagrade Vlajku Jovanoviću (foto: Jovanović)
Na 69. svetskom trofeju harmonike Pre 12 sati 46 minuta

Uspeh Alekse Mirkovića i Vlajka Jovanovića u Portugalu

Nekadašnji i sadašnji učenici valjevske muzičke škole Aleksa Mirković i Vlajko Jovanović ostvarili su izuzetan rezultat na Svetskom trofeju harmonike koji održan u Portugalu. Jovanović je pobedu u...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 15 sati 39 minuta

Zapamtimo neka imena! Osobito Mile Jovanović

Pohvalno i vrlo pohvalno slušamo o studentima Beogradskog univerziteta. Ne samo zbog uspeha u studijama, nego i onog što rade i što govore kao građani.   Oni pravi, obavešteni i objektivni,...

Ivana Vasić, Bojana Perić i Vladimir Bošković  (foto: Đorđe Đoković)
Kampanja Europroma Pre 17 sati 51 minuta

Dani domaćih u novembru u znaku "Carnexa" i "Nexta"

"Dani domaćih", kampanja vajevskog Europroma u okviru koje se svakog meseca predstavlja po jedan ili više domaćih proizvođača, nastavljena je i u novembru. Niže cene i promocije proizvoda kompanija...  · 1 komentar