Registracija Prijava preko FB
Marko Aćimović snima protest na Gradskom trgu (31.01.) (foto: Đorđe Đoković)
Marko Aćimović snima protest na Gradskom trgu (31.01.) (foto: Đorđe Đoković)
06.11.2019, 07:58

Performans prošao u medijima, ali ne i u tužilaštvu

č: | fb:

Marko Aćimović, koji se predstavio kao novinar Radio Valjeva i portala Kolubarski.info, nije fizički napadnut na Gradskom trgu tokom protesta rezervista na kojem je tražena ostavka gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, navedeno je u odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li je odbačena krivična prijava protiv M. G i B. P. koji se, kako je saopštila policija, "sumnjiče da su 31. januara fizički napali novinara Marka Aćimovića ispred zgrade Gradske uprave u Valjevu i zadali mu više udaraca kada je pokušao da izveštava sa javnog skupa koji se održavao na pomenutoj lokaciji", osnovni javni tužilac Mile Nikolić je odgovorio da je krivična prijava odbačena, dok je protiv jednog lica podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

"Krivična prijava koja je podneta protiv Grković Momčila, Petrović Božidara i Nastić Mila zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje odbačena je iz razloga što ne proizilazi osnovana sumnja da su prijavljena lica izvršila navedeno krivično delo. Kada je u pitanju ponašanje Grkovića prema Marku Aćimoviću, razmatrajući utvrđene činjenice, Osnovno javno tužilaštvo je protiv Grković Momčila Prekršajnom sudu u Valjevu podnelo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru", navodi se u odgovoru od 31. oktobra koji je potpisao osnovni javni tužilac Mile Nikolić.

 

Kako je potvrđeno Kolubarskim.rs, Osnovno javno tužilaštvo je Prekršajnom sudu u Valjevu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Grković Momčila podnelo 29. oktobra.

 

O "prebijanju novinara" izveštavali mnogi, gradonačelnik Gvozdenović osudio napad

 

"Isprebijali novinara kada je pokušao da izveštava sa protesta u Valjevu, napadači uhapšeni", "Na protestu koji je organizovao Ljubomir Bradić, najbrutalnije su napadnuti novinar Marko Aćimović kao i fotograf Željko Bošković", "Skandal u Valjevu - nekoliko nepoznatih osoba zadalo je više udaraca u telo novinara koji je izveštavao sa skupa", "Pretučen novinar Radio Valjeva", samo su neki od naslova nakon incidenta koji se dogodio u Valjevu na Gradskom trgu 31. januara ove godine na protestu u organizaciji Udruženja boraca rata od 1990. godine, koji su tražili ostvaku gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdneovića.

 

Podsećam, do incidenta je došlo na kraju protesta, kada su lider Udruženja boraca rata od 1990. Ljubomir Bradić i nekoliko rezervista od Marka Aćimovića tražili da prekine snimanje mobilnim telefonom, a kada je on to odbio pokušali su da mu ga oduzmu. Veći sukob je sprečila policija koja je okružila Aćimovića rekavši mu da prestane da snima, na šta je on odgovrio da ima pravo i da je on novinar Radio Valjeva.  

 

U trenutku incidenta, koji je sa terase Gradskog veća pratio Zoran Majdak, na Gradskom trgu se pojavila i direktor valjevskog Doma zdravlja dr Branka Antić, kadar gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića (SNS). Ubrzo je pod intervencijom stiglo vozilo Hitne pomoći Doma zdravlja i odvezlo Marka Aćimovića koji je tvrdio da je fizički napadnut i da je dobio nekoliko udaraca u stomak.

 

"Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović najoštrije je osudio napad na novinara Radio Valjeva i urednika portala Kolubarski.info, kao i Zoran Majdak, predsednik kompanije INFO 24 mreže", prenela je RTV Vojvodine.

 

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija Gvozdenovića i Majdaka koji su u Urgentnom centru obišli "povređenog" Aćimovića. "Napadači su novinaru Radio Valjeva ugrozili bezbednost i zdravlje, osuđujem svaki takav postupak, i Aćimovića sam posetio u Urgentnom centru Opšte bolnice - rekao je za Novosti gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

 

Za valjevsku javnost, posebno u novinarskim krugovima, Marko Aćimović je nepoznat "novinar", otuda su krenula nagađanja da li je zaista novinar koji je došao da izveštava ili je provokator koji se na Gradskom trgu pojavio sa namerom da napravi probleme na protestnom skupu, o čemu su Kolubarske.rs pisale samo nekoliko dana nakon događaja. Takođe se spekulisalo da je navodno ceo incident na Gradskom trgu izrežiran i dogovoren.

Marko Aćimović snima protest na Gradskom trgu (31.01.)

Marko Aćimović snima protest na Gradskom trgu (31.01.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Inače, Marko Aćimović je široj javnosti poznat po tome što je, prema pisanju Blica, 2012. godine uhapšen zajedno sa Zoranom Majdakom, vlasnikom piratskog Narodnog radija, preko kojeg su građani, kako su osumnjičeni, kroz lažne SMS nagradne igre i kvizove oštećeni za 32 miliona evra!

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
U Opštoj bolnici Valjevo Pre 15 sati 10 minuta

Devojka na infektivnom odeljenju zbog sumnje na korona virus

Mlađa ženska osoba smeštena je na Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Valjevu, zbog sumnje da bi mogla biti zaražena korona virusom. Kako nam je rečeno epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje su...

Ilustracija Ivan Dak Mitić (foto: )
Trupni portret Pre 18 sati 44 minuta

Da li je šabački Sandokan veći Sandokan od Vučića

Gospodin Vučić, kao što poznato, radi i danjom i noćom. Najnovije brasbonjanje desilo se na Glavnom odboru Srpske napredne stranke, gde je, kako sami javili, pozdravljen "burnim aplauzima i...

Mionica na sajmu turizna u Beogradu (foto: www.mionica.rs)
Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom Pre 15 sati 46 minuta

Mionica na sajmu turizma u Sofiji i Beogradu

Opština Mionica je predstavila svoju bogatu turističku ponudu na dva prestižna međunarodna sajma u Sofiji i Beogradu. Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom očarali su posetioce sajma turizma u...