Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
06.11.2019, 12:55

U Gimnaziji o životu i radu Petra Živkovića

č: | fb:

Povodom 150 godina postojanja Valjevske gimnazije večeras će biti održano predavanje o životu, prosvetarskom i naučnom radu profesora i direktora Valjevske gimnazije - matematičara Petra Živkovića, jedinog akademika koji je radio u Valjevskoj gimnaziji, zaslužnom za mnoge dobre poteze u tradiciji škole na kraju 19 i početkom 20. veka.

 

Profesor Živković je postao direktor Valjevske gimnazije 1894. godine, u kojoj je istovrmeno predavao aritmetiku, algebru i geometriju. O životu i radu Petra Živkovića večeras od 18.30 u svečanoj sali Valjevske gimnazije govoriće dr Vojislav Andrić, profesor matematike u penziji i dugogodišnji direktor Valjevske gimnazije.

 

Predviđeno je da se tom prilikom portret akademika Živkovića postavi u Galeriju znamenitih Valjevske gimnazije.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 39 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 28 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.