Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
07.11.2019, 07:52

U Viši sud stigla i treća verzija optužnice protiv Vujić Subotića i ostalih

č: | fb:

Više javno tužilaštvo u Valjevu dostavilo je Višem sudu u Valjevu novu dopunjenu ili treću verziju optužnice protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave, i još devet osoba, saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema nezvaničnim saznanjima, treća verzija optužnice sada ima 74 kucane strane i sadrži sve ono što je u aprilu ove godine Krivično vanpretresno veće Višeg suda, kojim predsedava predsednica Višeg suda Biljana Savić, naloženo odlukom o dopuni istrage. Pored ostalog traženo je i saslušavanje još dva svedoka "za koje je Sud našao da je njihovo svedočenje neophodno radi boljeg razjašnjenja dela optužnice". Kako saznajemo, radi se o zaposlenima iz jedne novosadske firme, a njihovo svedočenje je vezano za spornu nabavku kotla za grejanje u OŠ "Desanka Maksimović".

 

Podsećam, Više javno tužilaštvo je početkom juna prošle godine ili skoro godinu dana nakon hapšenja podiglo optužnicu protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba kojima se na teret stavlja primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama i službenog položaja. Tokom obimne i komplikovane istrage saslušano je 46 svedoka, veštačeno više od 50 računara, lap-topova i USB uređaja, kao i obimna dokumentacija. 

 

Prvu optužnicu, koja je imala 53 stranice i koja je pisana skoro tri meseca, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu vratilo je "ekspresno" Višem javnom tužilaštvu na dopunu.

 

Odluka o dopuni istrage doneta je 17. jula prošle godine prilikom ispitivanja navedene optužnice Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, a nakon izvršenog uvida u spise predmeta i pisane odgovore na optužnicu koje su podneli branioci okrivljenih.

 

Tada je, prema saznanjima Kolubarskih.rs, Veće od Tužilaštva, između ostalog, tražilo da dostavi dokumentaciju za koju smatra da nedostaje u optužnici, a radi se, kako je naveo naš zvor o "dokumentima koja su fizički uništena".

 

Novu dopunjenu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave, i još devet osoba, Više javno tužilaštvo u Valjevu je Višem sudu dostavilo sredinom februara ove godine. 

 

Nakon drugog vraćanja krajem aprila, novoj dopuni optužnice posvećeno je nekoliko meseci rada Višeg javnog tužilaštva, te je po treći put poslata u Krivično vanpretresno veće Višeg suda. 

 

Sudski proces protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, koji su uhapšeni u junu 2017. godine pa pušteni da se brane sa slobode, počeće kada Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu, kojim predsedava predsednica Višeg suda Biljana Savić, potvrdi optužnicu protiv njih, i tada će biti poznato ko će biti sudija.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 15 sati 10 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 10 sati 34 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...