Registracija Prijava preko FB
Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
07.11.2019, 09:57

Lokalni front traži reakciju nadležnih

č: | fb:

U ime svih građanki i građana Valjeva, Lokalni front Valjevo javno osuđuje nedemokratsko ponašanje i totalitarističke izjave Slobodana Gvozdenovića objavljene na zvaničnoj prezentaciji Grada Valjeva.

 

U saopštenju za javnost Lokalni front podseća da je po ko zna koji put, za račun Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, Gvozdenović zloupotrebio javnu funkciju da bi vređao neistomišljenike, širio govor mržnje i podsticao razdor među ljudima.

 

Zbog teksta objavljenog na zvaničnoj internet stranici grada u kome Gvozdenović vređa i preti nistomišljenicima, Lokalni front Va zahteva od najviših nosilaca lokalne vlasti da odmah prestanu sa zloupotrebom javne imovine i javnih dobara.

 

"Zahtevamo od rukovodilaca Gradske uprave u Valjevu da odmah narede da sa zvanične prezentacije Grada Valjeva bude uklonjeno sramno saopštenje Srpske napredne stranke na kojem je fotografija Slobodana Gvozdenovića. U ime svih građana Valjeva tražimo informaciju o tome ko je naredio i ko je odobrio da jedan politički pamflet, sa znakom političke stranke i privatnog medija bude postavljen na stranicama gradskog sajta koji treba da omogući servisne informacije i usluge".

 

Dalje se navodi da je objavljivanjem partijskog saopštenja prekršena zabrana zloupotrebe javnih resursa u političke svrhe iz člana 29. Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije. Zaposleni koji su učestvovli u objavljivanju ovog saopštenja prekršili su član 17. Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama u jedinicama lokalne samouprave koji obavezuje službenike da postupaju zakonito, nepristrasno i politički neutralno.

 

"Ovim putem pozivamo Agenciju za borbu protiv korupcije da javno osudi postupak funkcionera u Valjevu koji su zloupotrebili funkciju. Takođe pozivamo rukovodioce Gradske uprave da preduzmu odgovarajuće disciplinske mere protiv zaposlenih koji su sastavili i objavili stranačko saopštenje, sa stranačkim obeležjima na zvaničnom sajtu Grada Valjeva.

 

Vlastodržcima u Valjevu nije dovoljno to što su između sebe podelili javne funkcije i nezakonito zauzeli radna mesta u službama i javnim preduzećima. Gvozdenoviću i saradnicima je malo to što se javni novac presipa u njihove poslove i džepove, umesto da bude potrošen za potrebe i dobro svih građana Valjeva. Umesto da radi za sve nas, Gvozdenović i vlastodržci rade protiv naših interesa, protiv našeg zdravlja, protiv naše slobode, protiv našeg dostojanstva", navodi se u saopštenju.

 

Lokalni front Va poziva građane i građanke Valjeva da se pokrenu i da se politički angažuju.

 

"Valjevke i Valjevci, javno podržite hrabrog Aleksandra Obradovića koji je objavio državne zloupotrebe Vučićevih saradnika u našem Krušiku. Valjevke i Valjevci hrabro istupite protiv vlasti Srpske napredne stranke. Pokažimo im da osuđujemo zloupotrebe aktuelnog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića.

 

Valjevke i Valjevci, pokažimo da znamo i da ne zaboravljamo državni lopovluk klana Stefanović. Valjevke i Valjevci pokažimo da kao hrabri građani odbacujemo politički projekat autokrate Aleksandra Vučića. Valjevu i Srbiji je potrebna pristojna vlast, posvećena dobru građana i miru. Jer smo ljudi koji nemaju drugo mesto za život", poručuje Lokalni front Va.

 

Aktuelno

Slucajna smrt jedng anarhiste (foto: Dragana Nedeljković)
Spuštena zavesa na 12. Repassage fest Pre 5 sati 19 minuta

Trijumf pozorišta iz Crvenke

Osim što je "Slučajna smrt jednog anarhiste" Pozorišta "Stevan Sremac" proglašena za najbolju predstavu u celini, Igor Pavlović kompletirao je het-trik, osvojivši nagrade za režiju, scenografiju i...

Uručenje nagrade Vlajku Jovanoviću (foto: Jovanović)
Na 69. svetskom trofeju harmonike Pre 12 sati 45 minuta

Uspeh Alekse Mirkovića i Vlajka Jovanovića u Portugalu

Nekadašnji i sadašnji učenici valjevske muzičke škole Aleksa Mirković i Vlajko Jovanović ostvarili su izuzetan rezultat na Svetskom trofeju harmonike koji održan u Portugalu. Jovanović je pobedu u...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 15 sati 38 minuta

Zapamtimo neka imena! Osobito Mile Jovanović

Pohvalno i vrlo pohvalno slušamo o studentima Beogradskog univerziteta. Ne samo zbog uspeha u studijama, nego i onog što rade i što govore kao građani.   Oni pravi, obavešteni i objektivni,...

Ivana Vasić, Bojana Perić i Vladimir Bošković  (foto: Đorđe Đoković)
Kampanja Europroma Pre 17 sati 49 minuta

Dani domaćih u novembru u znaku "Carnexa" i "Nexta"

"Dani domaćih", kampanja vajevskog Europroma u okviru koje se svakog meseca predstavlja po jedan ili više domaćih proizvođača, nastavljena je i u novembru. Niže cene i promocije proizvoda kompanija...  · 1 komentar