Sa konferencije za novinare GO Demokratske stranke (foto: Đorđe Đoković)
Sa konferencije za novinare GO Demokratske stranke (foto: Đorđe Đoković)
26.08.2014, 10:50

I dalje bez fotografije Borisa Tadića

č: | fb:

U prostorijama Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Valjevu, u zgradi nekadašnje Železničke stanice, i dalje nema fotografije bivšeg (počasnog) predsednika Borisa Tadića, koja je skinuta u predizbornoj kampanji za vanredne parlamentarne izbore u martu 2013. godine. Na počasnom mestu su i dalje fotografije predratnih predsednika Ljube Davidovića i Milana Grola, kao i Dragoljuba Mićunovića, prva predsednika obnovljenog DS-a tokom 1990-tih, kao i pokojnog premijera i Mićunovićevog naslednika Zorana Điniđića (1953-2003). Tu je stajala Tadićeva uramljena fotografija.

Ta fotografija skinuta je u kampanji 2013, a učinio je to jedan od aktuelnih potpredsednika Gradskog odbora Dragan Despotović. Kada je, tokom kampanje, u Valjevu boravio Borislav Stefanović pripitao je partijske drugove „nedostaje li tu nečija fotografija“. Odgovoreno mu je potvrdno. Despotović je pojasnio kako je to on učinio „ljut na Tadića“ zbog toga što je članstvo u Valjevu, a i njega lično, slagao odgovarajući na pitanje šta biva ukoliko izgubi na unutarstranačkim izborima, na skupu u Novom Sadu.

Tadić je, kazao je Despotović, odgovorio da će poštovati volju većine i ostati u DS-u, a onda je, nezadovoljan time što je Dragan Đilas dobio više glasova na sednici Glavnog odbora stranke, osnovao Novu demokratsku stranku (NDS), čiju je listu, sa koalicionim partnerima, predvodio na vanrednim parlamentarnim izborima u martu 2013. godine.

Despotović je Stefanoviću obećao kako će Tadićeva fotografija biti vraćena na mesto na kojem je bila čim prođe kampanja ali to obećanje, ako je verovati fotografiji Đorđa Đokovića sa jedne od nedavnih pres konferencija u Gradskom odboru DS-a, nije ispunjeno.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 5 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara