Registracija Prijava preko FB
Igraonica Bark (na spratu) (foto: Kolubarske.rs)
Igraonica Bark (na spratu) (foto: Kolubarske.rs)
15.11.2019, 08:15

Dva miliona dinara za "Dežurnu igraonicu"

č: | fb:

Kabinet za populacionu politiku i demografiju i Grad Valjevo finansiraju sa dva miliona dinara opremanje i proširenje prostora jedne gradske igraonice za decu, radi, kako je navedeno u konkursu, "povećanja ponude različitih modela programa kreativnih radionica i igraonica, zbog proširenja obuhvata dece, uključujući i decu roditelja koji su nezaposleni kako bi im se omogućilo slobodno vreme za traženje posla".

 

Na konkursu za dodelu sredstava za otvaranje "Dežurne igraonice" pobedila je "Ivana Gudović PR Igraonica rođendaonica Bark" Valjevo, koja će sa dva miliona dinara opremiti i proširiti svoju igraonicu u kojoj će besplatno boraviti isključivo deca čiji su roditelji nezaposleni.

 

U konkursnoj dokumentaciji navedeni su i očekivani efekti: "Otvaranje Dežurne igraonice proširiće kapacitete koji su u skladu sa realnim potrebama. Naročito je bitno pronaći pronalaženje rešenja za roditelje koji su nezaposleni i čija deca zbog toga ne mogu da dobiju mesto u predškolskoj ustanovi, a koji pritom žele da rade. Ove mere su usmerene i na pružanje veće podrške roditeljima da realizuju obe potrebe – da rade i da budu roditelji".

 

Na sajtu grada Valjeva objavljeno je Rešenje o raspisivanju konkursa, kao i Rešenje o dodeli sredstava, ali se ne vidi da li je još neko učestvovao na ovom konkursu ili je Ivana Gudović PR Igraonica rođendaonica Bark bila jedini podnosilac zahteva.

 

Prilikom posete Valjevu, krajem septembra, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku dr Slavica Đukić Dejanović je najavila da će dva miliona dinara biti izdvojeno za igraonicu za mališane čiji su roditelji nezaposleni, "kako bi imali gde da ostave svoju decu dok su u potrazi za poslom ili dok završavaju neke druge važne obaveze".

 

Ministarka je tada najavila i da će Kabinet za populacionu politiku i demografiju sa pet miliona dinara finansirati izgradnju dečjeg igrališta u naselju Kolubara 2. Radovi su počeli pre više od mesec dana, a trebalo bi da budu završeni do 23. decembra.

Aktuelno

Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Skup podrške „Sloboda za Aleksandra“ Pre 1 sati 15 minuta

"Aleksandrovim prsima mi treba da budemo leđa"

"Aleksandar Obradović je pokazao hrabrost, a mi strah misleći da se nas sve ovo ne tiče. Sutra će nama kucati na vrata ako ga ne podržimo", poručili su Milovan Jakovljević i Sreto Malinović na...  · 1 komentar