Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Obradović u kućnom pritvoru (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Obradović u kućnom pritvoru (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2019, 10:14

Lokani front Va: Pre dva meseca uhapšen je Aleksandar Obradović

č: | fb:

Danas se u 14 časova i 40 minuta navršava tačno dva meseca otkako su naoružani pripadnici bezbednosnih snaga uhapsili uzbunjivača Aleksandra Obradovića i odveli ga u Centralni zatvor u Beogradu. Uhapšen je samo zbog toga što je javnosti otkrio ko i kako pljačka valjevsku fabriku Krušik.

 

Zbog toga što je Aleksandar Obradović i dalje u pritvoru, aktivisti Lokalnog fronta Va će danas na Gradskom trgu deliti informativni materijal.

 

"Želimo da što više naših sugrađana obavestimo da naš sugrađanin nije kriminalac, da mu je nezakonito ograničena sloboda kretanja, te da lokalna vlast prikriva činjenice o pljačkanju Krušika", naodi se u saopštenju Udruženja građana.

 

Dalke piše da je "Aleksandar Obradović uhapšen pod sumnjom da je odavao poslovne tajne. Zahvaljujući nezavisnim medijima saznali smo da je Obradović kao uzbunjivač ukazao da su uz posredovanje najviših predstavnika države naoružanje od Krušika kupovale privatne firme pod povoljnim uslovima, štetnim za poslovanje ove fabrike.

 

Valjevske vlasti umesto da doprinesu da Aleksandar Obradović bude oslobođen, prikrivaju činjenice o poslovanju Krušika. Grad Valjevo je jedan od većih deoničara, vlasnik akcija Holding korporacijeKrušik a.d. po osnovu duga za neplaćen porez na zarade i neplaćene komunalne usluge. Fabrika Krušik je jedan od najvećih zagađivača vazduha u Valjevu. Lokalne vlasti tvrde da za smanjenje aerozagađenja Valjevu nedostaju milioni evra. Nezavisni mediji procenjuju da su privatne firme za trgovinu oružjem, zahvaljujući poslovanju sa fabrikom Krušik ostvarile višemilionske zarade i time oštetile ovo preduzeće, Grad Valjevo i Republiku Srbiju.

 

Novac od poslovanja Krušika je, između ostalih, otišao u džep Branka Stefanovića, oca ministra policije Nebojše Stefanovića. Na ovaj način je uskraćen javni budžet iz koga se mogao finansirati program smanjenja aerozagađenja. Podsećamo, ove informacije smo saznali zahvaljujući uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću!", saopštio je Lokalni front Va.

Aktuelno

Promocija Koraksovog kalendara (foto: Đorđe Đoković)
Prepuna MMF Avantura na promociji Koraksovog kalendara Pre 7 sati 37 minuta

Ponovo "saterani u kafane"

U Valjevu u alternativnom prostoru, kao i u prethodnih devet gradova, predstavljen je novogodišnji Koraksov kalendar. "Posle 20 godina, ponovo smo saterani u kafane... Živimo u Srbiji u kojoj...  · 1 komentar

Ajfelov toranj (foto: Dragan Belajac Džagi)
Ovoga puta o ljubavi Pre 15 sati 40 minuta

Na kafi ispod "Ajfelovog tornja" na Ubu

Odžačar, kolekcionar i od svake ruke darovit Milivoj Tanasijević ćerki Obreniji ispunio želju. U dvorištu porodične kuće napravio je Ajfelov toranj, visok 5,3 metra i težak oko 200 kilograma....  · 1 komentar

Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon razgovora ASNS i rukovodstva fabrike 23.01.2020

Ranka Savić: U "Krušiku" nema viška zaposlenih

U "Krušiku" predstoji određena vrsta racionalizacije, ali viška zaposlenih neće biti, prenela je Ranka Savić. Finansijska situacija nije sjajna, ali fabrika ima veliku podršku Ministarstva odbrane...  · 15 komentara