Registracija Prijava preko FB
UNS (foto: UNS)
UNS (foto: UNS)
19.11.2019, 11:15

UNS protestuje zbog neprimerene kampanje protiv novinara Miodraga Sovilja

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog neprimerene kampanje protiv novinara televizije N1 Miodraga Sovilja u provladinim medijima i ističe da je TV Pink objavljivanjem njegovih privatnih fotografija na svom sajtu uz opis da je na njima "pijani novinar N1 televizije" izašla iz informativnih okvira i krenula u obračun koji sa novinarstvom nema nikakve veze.

 

Fotografije koje je sajt TV Pink objavio, navodeći da su preuzete sa Instagrama, nastale su dok se Sovilj nije bavio novinarstvom, a objavio ih je 2006. godine, kada je imao 20 godina, na sada nepostojećoj društvenoj mreži Majspejs. Kako je UNS-u rekao kolega Sovilj, on svom profilu na toj mreži nije pristupio više od deset godina i nije znao da fotografije i dalje postoje.

 

UNS očekuje da Pink odmah ukloni sporni tekst i fotografije i da se ubuduće uzdrži od ovakvih napada na kolege.

 

Sovilj: Vučić konstantno maltretira novinare koji postavljaju nenaručena pitanja

 

"Na moja leđa je, bizarnim tumačenjem dijaloga sa Vučićem, okačena meta, ali mnogo važnije – poslata je poruka celokupnoj novinarskoj profesiji da nije uputno postavljati nezgodna pitanja", kaže novinar N1 Miodrag Sovilj, koji je doživeo da ga orkestrirano napadnu režimski mediji i državni vrh samo zato što je insistirao da mu predsednik odgovori na pitanje o umešanosti oca ministra policije u trgovinu oružjem.

 

"Predsednikovi pripadnici jedinica za specijalne medijske operacije optužili su novinara N1 Miodraga Sovilja da su njegova pitanja razlog hospitalizacije predsednika. Ovo je sinhronizovan i opasan napad na jednog vrhunskog novinara Televizije N1", napisao je na Tviteru direktor programa N1 Jugoslav Ćosić koji je i sam proteklih dana na meti kampanje provladinog tabloida Informer, a kuća koju vodi već je mesecima na meti nepoznatih bacača letaka uperenih protiv N1. 

Aktuelno

Protesti ispred Skupštine Srbije (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 6 sati 41 minuta

Čiji su huligani na protestima

Sve je počelo utorak, nakon direktnog obraćanja Predsednika gospodina preko Javnog servisa. Predsednik gospodin je za vikend najavio policijski čas, jerbo građani nisu bili dobri. O ličnoj...  · 8 komentara