Registracija Prijava preko FB
UNS (foto: UNS)
UNS (foto: UNS)
19.11.2019, 11:15

UNS protestuje zbog neprimerene kampanje protiv novinara Miodraga Sovilja

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog neprimerene kampanje protiv novinara televizije N1 Miodraga Sovilja u provladinim medijima i ističe da je TV Pink objavljivanjem njegovih privatnih fotografija na svom sajtu uz opis da je na njima "pijani novinar N1 televizije" izašla iz informativnih okvira i krenula u obračun koji sa novinarstvom nema nikakve veze.

 

Fotografije koje je sajt TV Pink objavio, navodeći da su preuzete sa Instagrama, nastale su dok se Sovilj nije bavio novinarstvom, a objavio ih je 2006. godine, kada je imao 20 godina, na sada nepostojećoj društvenoj mreži Majspejs. Kako je UNS-u rekao kolega Sovilj, on svom profilu na toj mreži nije pristupio više od deset godina i nije znao da fotografije i dalje postoje.

 

UNS očekuje da Pink odmah ukloni sporni tekst i fotografije i da se ubuduće uzdrži od ovakvih napada na kolege.

 

Sovilj: Vučić konstantno maltretira novinare koji postavljaju nenaručena pitanja

 

"Na moja leđa je, bizarnim tumačenjem dijaloga sa Vučićem, okačena meta, ali mnogo važnije – poslata je poruka celokupnoj novinarskoj profesiji da nije uputno postavljati nezgodna pitanja", kaže novinar N1 Miodrag Sovilj, koji je doživeo da ga orkestrirano napadnu režimski mediji i državni vrh samo zato što je insistirao da mu predsednik odgovori na pitanje o umešanosti oca ministra policije u trgovinu oružjem.

 

"Predsednikovi pripadnici jedinica za specijalne medijske operacije optužili su novinara N1 Miodraga Sovilja da su njegova pitanja razlog hospitalizacije predsednika. Ovo je sinhronizovan i opasan napad na jednog vrhunskog novinara Televizije N1", napisao je na Tviteru direktor programa N1 Jugoslav Ćosić koji je i sam proteklih dana na meti kampanje provladinog tabloida Informer, a kuća koju vodi već je mesecima na meti nepoznatih bacača letaka uperenih protiv N1. 

Aktuelno

Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Skup podrške „Sloboda za Aleksandra“ Pre 8 minuta

"Aleksandrovim prsima mi treba da budmo leđa"

"Aleksandar Obradović je pokazao hrabrost, a mi strah misleći da se nas sve ovo ne tiče. Sutra će nama kucati na vrata ako ga ne podržimo", poručili su Milovan Jakovljević i Sreto Malinović na...