Esspreso i bajadera (foto: Đorđe Đoković)
Esspreso i bajadera (foto: Đorđe Đoković)
28.11.2019, 10:30

Ponestalo bajadera

č: | fb:

Pred sam kraj godine gradsko rukovodstvo je odlučilo da dopuni ili da ponovo napuni gradski bife, te je po drugi put raspisana javna nabavka za nabavku dobara za bife. Ova javna nabavka se našla u 22. izmeni Plana javnih nabavki od 22. novembra.

 

Među prvim javnim nabavkama u ovoj godini, koja je raspisana krajem februara, bila je nabavka dobara za bife, a vrednost kupljenih alkoholnih i bezalkoholnih pića, toplih napitaka i slatkiša, iznosi oko 700 hiljada dinara. Nakon osam meseci ponovo je raspisana javna nabavka, a procenjena vrednost dobara za gradski bife je milion dinara.

 

Ovaj put spisak dobara za gradski bife je proširen sa votkom i to konkretno Smirnoff. Od alkoholnih pića tu su još viski isključivo Jack Daniels i Johnny Walker, zatim liker Gorki list, Rubinov vinjak, crno i belo vino, i dvolitarsko pivo.

 

Na spisku bezalkoholnih pića su mineralna gazirana i negazirana voda, koka kola u pet ambalaži i limenci, Fanta oranž u limenci i pet ambalaži, Šveps biter lemon, sokovi od jabuke, višnje, jagode i pomorandže, i to isključivo Nectar.

 

U Gradskoj upravi se piju i topli napici, najviše kafa uz ratluk, i to sa orasima, i uz bajadere. Pored 160 kilograma mlevene kafe, koliko je naručeno u ovoj drugoj javnoj nabavci, tu su i omiljena Lavazza esspreso kafa i bajadere. Ovaj put su, verovatno zbog veće potražnje i potrošnje, količine povećane.

 

Naručeno je 3500 Lavazza kapsula za esspreso kafu, što je za 700 komada više nego pre osam meseci, i 70 kilograma bajadera, što je za 20 kilograma više. Na spisku je i 3200 malih pakovanja mleka i 3000 plastičnih kaščica.

 

Od čajeva isključivo se traže od nane i kamilice, i to Milford, a na spisku su med i 80 kilograma limuna.

 

Pored dve javne nabavke - nabavka dobara za bife, čija je ukupna vrednost oko 1,7 miliona dinara, u ovoj godini biće potrošeno i oko dva miliona dinara za usluge reprezentacije, tako da će za hranu i piće iz gradskog budžeta biti izdvojeno ukupno oko 3,7 miliona dinara.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 32 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 9 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara