Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
28.11.2019, 08:00

Dodatna ulaganja u uređenje "Ski centar Divčibare"

č: | fb:

Gradsko veće usvojilo je Odluku o uređenju "Ski centar Divčibare" na Divčibarama prema kojoj će upravna zgrada skijališta sa pratećim uslužno-ugostiteljskim sadržajima, koju će graditi zakupac "Kej invest nekretnine", biti u vlasništvu Grada, a za tu vrednost biće produžen rok zakupa ski staze za osam godina.

 

Kako se navodi u obrazloženju ove Odluke, Grad Valjevo i "Kej invest nekretnine" zaključili su 2016. godine ugovor o zakupu na 15 godina "Ski centra Divčibare" – objekta ski staze sa dvosednom žičarom. Tim ugovorom zakupac se obavezao da izvrši ulaganja u Ski centar nabavkom određene opreme, uređaja i izgradnjom instalacija za veštačko osnežavanje.

 

Početkom novembra ove godine zakupac "Kej invest nekretnine" se obratio Gradskoj upravi zahtevom u kome navodi da objekti, koji su predmet zakupa, nisu više prikladni za korišćenje i ne odgovaraju potrebama ni skijališta, ni gostiju, a posebno sanitarnim, bezbednosnim i građevinskim propisima za objekat tog tipa. Otuda je, kako je navedeno u zahtevu, neophodno preurediti postojeći i izgraditi novi objekat u cilju poboljšanja turističke ponude na Divčibarama. Zbog toga je zakupac tražio da sopstvenim sredstvima izgradi upravnu zgradu skijališta sa pratećim uslužno-ugostiteljskim sadržajima i da mu se na osnovu uloženih sredstava aneksira ugovor o periodu trajanja zakupa.

 

Veštačenjem je utvrđeno da će vrednost objekta površine oko 260 metara kvadratnih iznositi 19,9 miliona dinara. Veštak ekonomske struke je utvrdio da se predviđena ukupna ulaganja zakupca mogu otplatiti kroz mesečnu zakupninu u iznosu od 1605 evra, s tim što bi period zakupa bio produžen za osam godina. Kako je precizirano aneksom ugovora o zakupu, novoizgrađeni objekat biće upisan kao javna svojina grada Valjeva.

 

"Kako su grad Valjevo i firma Kej invest nekretnine u poslovnom odnosu vezanom za zakup Ski centra Divčibare, a jedan od obaveznih sadržaja za funkcionisanje javnog skijališta je i objekat uslužno-ugostiteljskog sadržaja, kao činjenica da je interes Grada razvoj turizma i obogaćenje turističke ponude na Divčibarama, to je odlučeno da se pristupi uređenju Ski centra Divčibare na način definisan odlukom i aneksom ugovora", navodi se u Odluci koju je usvojilo Gradsko veće.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 34 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 31 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 14 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara