Sloboda za Aleksandra (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Sloboda za Aleksandra (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
29.11.2019, 11:12

Sloboda za Aleksandra Obradovića

č: | fb:

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović uhapšen je pre 73 dana, a već 47 dana je u kućnom pritvoru čime mu je ograničena sloboda kretanja. 

 

"Ne dozvolimo da Aleksandar ostane zatočenik. Pokažimo solidarnost, stanimo uz Aleksandra, njegova pobeda biće pobeda svih nas, savesnih i odgovornih građana. Dođimo na protest i potpišimo peticiju na Gradskom trgu u petak 29. novembra u 18 časova", piše u pozivu organizatora skupa podrške "Sloboda za Aleksandra".

 

Aleksandru će na Gradskom trgu podršku pružiti: Gordana Marinković Savović, članica predsedništva Srpskog pokreta Dveri, Dobrica Veselinović, Inicijativa Ne davimo Beograd, Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke i Moma Kovačević, student, "1 od 5 miliona".

 

Prema rečima Vladimira Gajića, Aleksandrovog advokata, njegov klijent je u pritvoru bez ijednog dokaza, jer u istražnom spisu Odeljenja za visokotehnološki kriminal ne nalazi se nijedan jedini dokaz protiv Aleksandra. Gajić je dva puta podneo predlog da se njegovom klijentu ukine mera kućnog pritvora, ali sudija je predlog ignorisao i mera može da traje sve do pravosnažnog okončanja postupka, a kako suđenja kod nas traju po tri do pet godina, Aleksandar bi isto toliko mogao da ostane zatočen. Gajić ističe da njegov klijent nije osumnjičeni nego zarobljenik ovog režima”.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara