Registracija Prijava preko FB
Pošta (foto: Đorđe Đoković)
Pošta (foto: Đorđe Đoković)
05.12.2019, 12:33

Štrajkuju zaposleni i u valjevskoj pošti

č: | fb:

Zaposleni u valjevskoj pošti i danas su u štrajku, i na taj način su se pridružili kolegama u poštama u Srbiji u potpunoj obustavi rada nezadovoljni visinom plate. Prema rečima zaposlenih, danas ne rade šalteri u glavnoj valjevskoj i nekoliko prigradskih pošti, poštari ne raznose pošiljke, niti se preuzima "brza pošta".

 

Prema tvrdnjama zaposlenih u poštama, u štrajku je preko 80 posto radnika u JP "Pošta Srbije", koji su kako kažu sami organizovali, a ne sindikati u tom javnom preduzeću. Radnici su se odlučili na taj korak zbog, kako su naglasili "bednih zarada" koje iznose od 32.000 do 39.000 dinara.

 

Kako prenose beogradski mediji povišica od deset odsto u 2020. godini, koju su u juče predložili v. d. direktora "Pošte" Mira Petrović i potpredsednik Vlade Nebojše Stefanovića, nije prihvatljiva za deo radnika ovog javnog preduzeća koji se nalazi u štrajku. Zato će se sutra u devet časova održati sastanak sindikata "Pošte" i čelnika Vlade Srbije.

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Iz Valjeva, Uba, Lajkovca i Osečine Pre 8 sati 13 minuta

Prekršili mere zabrane kretanja i samoizolacije

Policija je juče van svojih domova zatekla petoricu muškaraca sa teritorije Valjeva, Uba, Lajkovca i Osečine. Oni su prekršili meru samoizolacije, policijski čas i zabranu kretanja starijih od 65...  · 2 komentara

Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Srbija uvodi tri nove mere Pre 1 dan 2 sati

Vučić: Neke mere oštrije, neke lakše

Policijski čas u dane vikenda, od subote u 13 časova do ponedeljka u 05 časova ujutro, više od dvoje ljudi ne može da se okupi na jednom mestu i treća mera je šetnja kućnih ljubimaca od 23 do 01 čas.  · 8 komentara