Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2019, 10:14

Uzbunjivaču će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada

č: | fb:

Uzbunjivaču iz "Krušika" Aleksandru Obradoviću, koji je uhapšen pre 80 dana, a u kućnom pritvoru se nalazi 54 dana, večeras će biti uručena nagrada "Dobar primer Novog Optimizma". Obradović je, pored profesorke Univerziteta u Beogradu Biljane Stojković, dobitnik ove nagrade za 2019. godinu.

 

Takođe, karikaturista Dušan Petričić će u kućnom pritvoru Aleksandru Obtradoviću pokloniti svoju karikaturu specijalno izrađenu za ovu priliku.

 

Pre toga, na Gradskom trgu u 18 časova na skupu podrške "Sloboda za Aleksandra" govoriće advokat Vladimir Gajić, književni kritičar Gojko Božović, student "1 od 5 miliona" Brajan Brković, glumac Nenad Hadži Maričić, student Dejan Bagarić i Srđan Milivojević.

 

Pored današnjih aktivnosti u Valjevu, a povodom dodele tradicionalne godišnje nagrade "Dobar primer Novog Optimizma" za 2019. godinu, biće organizovan još jedan događaj, i to na Međunarodni dan ljudskih prava i 15. rođendan Novog Optimizma, 10. decembra.

 

U prostorijama Ustanove kulture Stari grad profesorki Biljani Stojković nagradu će uručiti prošlogodišnja laureatkinja, rediteljka Milena Minja Bogavac, a okupljenima će se obratiti i Kristina Obradović, supruga Aleksandra Obradovića. Pripremljen je i prateći program o 15 godina rada Novog Optimizma. Događaj počinje u 19 časova.

 

U programu će učestovati brojne javne ličnosti, kao što su Marija Srdić, Igor Filipović, Gojko Božović, Minja Bogavac, Mila Jovanović, Valentina Reković, Marinika Tepić, Rodoljub Šabić, Dušan Petričić, Predrag Koraksić Koraks, Željko Bodrožić, Dragoljub Draža Petrović, Srđan Milivojević, Brajan Brković, Vladimir Gajić, Nenad Hadži Maričić i drugi.

 

Aktuelno

Vanredno stanje 2.04.2020. (foto: Đorđe Đoković)
Dvadeset i jedan dan Pre 4 sati 19 minuta

Valjevo u vanrednom stanju i policijskom času

U Srbiji je proglašeno vanredno stanje zbog korona virusa 15. 03. 2020. godine. Uvodena je zabrana kretanja za starije preko 65 godina, za ostale policijski čas. Od subote smo u policijskom vikendu.  · 6 komentara

Aleksandar Vučić i Slobodan Gvozdneović (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 1 dan 6 sati

Komandant "Conrad", i njegov Vrhovni komandant

Sticajem nesrećnih okolnosti, proslava u Leliću, i drugo, Valjevo je izašlo na glas kao grad, koji, u odnosu na broj stanovnika, ima najviše zaraženih virusom Covid-19. Naravno da se niko ne može...  · 17 komentara