Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2019, 10:14

Uzbunjivaču će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada

č: | fb:

Uzbunjivaču iz "Krušika" Aleksandru Obradoviću, koji je uhapšen pre 80 dana, a u kućnom pritvoru se nalazi 54 dana, večeras će biti uručena nagrada "Dobar primer Novog Optimizma". Obradović je, pored profesorke Univerziteta u Beogradu Biljane Stojković, dobitnik ove nagrade za 2019. godinu.

 

Takođe, karikaturista Dušan Petričić će u kućnom pritvoru Aleksandru Obtradoviću pokloniti svoju karikaturu specijalno izrađenu za ovu priliku.

 

Pre toga, na Gradskom trgu u 18 časova na skupu podrške "Sloboda za Aleksandra" govoriće advokat Vladimir Gajić, književni kritičar Gojko Božović, student "1 od 5 miliona" Brajan Brković, glumac Nenad Hadži Maričić, student Dejan Bagarić i Srđan Milivojević.

 

Pored današnjih aktivnosti u Valjevu, a povodom dodele tradicionalne godišnje nagrade "Dobar primer Novog Optimizma" za 2019. godinu, biće organizovan još jedan događaj, i to na Međunarodni dan ljudskih prava i 15. rođendan Novog Optimizma, 10. decembra.

 

U prostorijama Ustanove kulture Stari grad profesorki Biljani Stojković nagradu će uručiti prošlogodišnja laureatkinja, rediteljka Milena Minja Bogavac, a okupljenima će se obratiti i Kristina Obradović, supruga Aleksandra Obradovića. Pripremljen je i prateći program o 15 godina rada Novog Optimizma. Događaj počinje u 19 časova.

 

U programu će učestovati brojne javne ličnosti, kao što su Marija Srdić, Igor Filipović, Gojko Božović, Minja Bogavac, Mila Jovanović, Valentina Reković, Marinika Tepić, Rodoljub Šabić, Dušan Petričić, Predrag Koraksić Koraks, Željko Bodrožić, Dragoljub Draža Petrović, Srđan Milivojević, Brajan Brković, Vladimir Gajić, Nenad Hadži Maričić i drugi.

 

Aktuelno

Aleksandar Kovačević, Gala, Nkika i Milorad Ratković (foto: Đorđe Đoković)
Bogojevljensko plivanje za Časni krst Pre 10 sati 20 minuta

Pobednik Aleksandar Kovačević

Šesnaestogodišnji Aleksandar Kovačević, učenik valjevske Tehničke škole, osvojio je Časni krst na tradicionalnom "Bogojavljenskom plivanju za Časni krst", koje je održano po deseti put na brani...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 11 sati 33 minuta

Pokušaj pljačke banke sa plastičnim pištoljem

Valjevska policija je u Mionici uhapsila M. M. (1991 ) iz Lazarevca,koji je maskiran ušao u jednu banku u Mionici i uz pretnju plastičnim pištoljem od radnika pokušao da oduzme novac, ali ga je u...

Industrijski sneg (foto: Kolubarske.rs)
Noćas padao 17.01.2020

"Industrijski" sneg i u Valjevu

Noćas je i u Valjevu padao takozvani "industrijski" sneg. Predstavlja specifičnu meteorološku pojavu koju možemo primetiti kada je vazduh veoma zagađen i nastaje na poseban način. Da je reeč o...  · 10 komentara