Novogodišnji paketići za decu
Novogodišnji paketići za decu "Zagrljaja" (foto: Đorđe Đoković)
09.12.2019, 09:39

Nismo sami

č: | fb:

Aplauzom i povicima bravo deca Udruženja "Zagrljaj" dočekala su svoje prijatelje članove Kluba ljubitelja BMW Valjevo koji su im doneli novogodišnje paketiće.

 

Strpljivo sa neskrivenom radošću stajala su ispred svog Udruženja u Tešnjaru i čekala kolonu od dvadesetak vozila marke BMW. Kažu srećni su zbog paketića, ali i zbog toga što su "ove čike došle samo zbog nas, biće naši gosti, a onda će nas provozati", objasnio mi je jedan dečak.

 

Predsednik Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvju "Zagrljaj" Leposava Pirgić kaže da se ne može rečima opisati radost koju su im priredili članovi Kluba BMW.

 

- To najbolje govore lica i pogledi naših mališana. Oni su presrećni. Moram da kažem da naša deca imaju šesto čulo tako da pozitivne ljude prepoznaju i lako prihvate, a naše prijatelje danas su dočekali sa osmehom – rekla je Pirgić.

Leposava Pirgić

Leposava Pirgić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prema njenim rečima bili su obradovani, ali i iznenađeni kada su im iz Kluba ljubitelja BMW rekli da će deci pokloniti novogodišnje paketiće.

 

- Kada su nam prošle nedelje saopštili da će decu našeg Udruženja obradovati novogodišnjim paketićima, prva pomisao nam je bila da nismo sami i da imamo podršku nekog iz civilnog društva. Paketiće je dobilo tridesetoro dece, i to ona koja su u školi sporta i koja su uključena kroz projekat u rad sa stručnim saradnicima. Nažalost nismo mogli da priuštimo paketiće svoj deci našeg Udruženja, ima ih devedesetoro, ali ćemo organizovati Novogodišnju bajku 29. decembra u Centru za kulturu i tada će novogodišnje paketiće dobiti svi – najavila je Pirgić.

Miloš Čolić

Miloš Čolić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Predsednik Kluba ljubitelja BMW Valjevo Miloš Čolić kaže da su upoznati sa radom Udruženja "Zagrljaj" i da su već duže vreme razmišljali kako da obraduju decu i rešili su da to učine za novogodišnje praznike.

 

- Naše je samo ono što smo drugome podarili, i time smo se rukovodili kada smo odlučili da ovoj deci poklonimo novogodišnje paketiće. Ovo je naša prva veća akcija, a već sledeće godine planiramo da nastavimo akciju sa još većom energijom - rekao je Čolić.

 

Nakon druženja u prostorijama Udruženja "Zagrljaj", usledila je vožnja centralnim gradskim ulicama koju su vozači BMW organizovali za decu, što je za njih bio poseban doživljaj.

Kolona BMW vozila

Kolona BMW vozila (Foto: Đorđe Đoković)

Članovi Kluba ljubitelja BMW Valjevo novogodišnje paketiće odneli su i mališanima iz Poćute koji su čalnovi Udruženja "Zagrljaj".

 

Leposava Pirgić kaže da u selima valjevskog kraja živi veliki broj dece koja su ometena u razvoju i koja su socijalno ugrožena.

 

- Samohrani roditelji izdržavaju višečlane porodice, zbog nemaština nikada nisu imali priliku da dobiju novogodišnje paketiće, niti su im ikada došli Deda Mraz ili neki gosti. Otuda će njihova radost biti ogromna kada im u goste dođu članovi Kluba BMW sa novogodišnjim paketićima – kazala je Pirgić pred odlazak u Poćutu.

 

Reč je o troje dece sa smetnjama u razvoju, koja u teškim uslovima i bez stalnih prihoda žive sa babom i dedom. Miloš Čolić je nagovestio da će sledeća akcija biti upravo pomoć toj porodici.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 22 sati 9 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 22 sati 10 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara