Registracija Prijava preko FB
Novogodišnji ukrasi u Krađorđevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Novogodišnji ukrasi u Krađorđevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
12.12.2019, 08:01

Praznici dolaze, a nakit...?

č: | fb:

Valjevo je još uvek bez novogodišnje dekoracije, a prema najavi iz Gradske uprave postavljanje rasvete trebalo je da počne pre dva dana kako bi do kraja nedelje bilo završeno ukrašavanje glavne ulice, trgova i Bid zone.

 

Novi ukrasi nisu nabavljeni ove kao ni prethodne godine tako da će biti korišćena stara dekoracija kupljena 2016. i 2017. godine, koja je koštala 12 miliona dinara.

 

Prošle godine se niko nije javio na tender za kupovinu novogodišnje rasvete, tako da je izostala nabavka, dok ove godine, prema rečima našeg sagovornika iz Gradske uprave, javna nabavka nije ni raspisana jer u budžetu nema para "ni za važnije i preče stvari nego što je novogodišnji nakit". Osim toga, dodaje, "sasvim su dovoljni rasveta i ukrasi koji su kupljeni prethodnih godina".

 

Podsećanja radi, namera gradskog rukovodstva prošle godine je bila da kupi novu novogodišnju rasvetu kako bi bili ukrašeni Novo Naselje i Gorić. "Ne moramo mi iz Brđana, Novog Naselja, Gorića, Petog Puka da siđemo u centar grada da bi deci i unucima pokazali kako izgleda novogodišnja rasveta. I naša želja je da imamo to", objasnio je šef Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

 

I klizalište na čekanju

 

Prema ranijim najavama iz Gradske uprave planirano je da i ove zime na platou Centra za kulturu bude postavljeno klizalište. U Planu javnih nabavki na poziciji gradonačelnik nalazi se i usluga postavljanja klizališta, a procenjena vrednost bez PDV-a je milion dinara.

 

S obzirom na to da je prethodnih godina javna nabavka raspisana u novembru, a okončana sredinom decembra, jasno je da se ove godine kasni sa objavom tendera, što otvara pitanje da li će i kada biti postavljeno klizalište?

 

Zvaničan odgovor na ovo pitanje nismo dobili s obzirom na to da Kolubarskim.rs gradski funkcioneri ne odgovaraju na pitanja, a službenicima odeljenja je zabranjeno davanje izjava.

 

Nezvanično saznajemo da ni za klizalište u budžetu nema novca otuda još uvek nije raspisana javna nabavka, ali, kako kaže naš sagovornik "uz dobru gimnastiku, biće raspisana krajem godine, a okončana početkom 2020, jer klizališta na platou Centra za kulturu mora biti".

 

Aktuelno

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Naredba Štaba za vanredne situacije Pre 2 sati 38 minuta

Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata u Mionici

Štab za vanredne situacije opštine Mionica doneo je naredbu o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata za vreme trajanja vanredne situacije, koja je proglašena zbog pogoršane epidemiološke...

Milomir Mile Jevtić (foto: Dragan Todorović)
Životopis: Vajar Milomir Jevtić Pre 23 sati 32 minuta

Mile na točkiće

Sedamdesetih je, iz umetničkih razloga, mesec dana jeo samo spanać, a tek nedavno je, radom na spaljivanju drveta, došao do "filozofskog stava", da je gore isto što i dole, da je levo isto desnom,...  · 2 komentara