Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
18.12.2019, 07:51

Tri meseca od hapšenja Aleksandra Obradovića

č: | fb:

U sredu, 18. decembra 2019. godine u 14 časova i 40 minuta biće tri meseca otkako su naoružani pripadnici bezbednosnih snaga uhapsili Aleksandra Obradovića i odveli ga u Centralni zatvor u Beogradu. Samo zbog toga što je javnosti otkrio ko i kako pljačka fabriku "Krušik".

 

Zato što je Aleksandar Obradović i dalje u pritvoru, aktivisti Lokalnog fronta će danas na Gradskom trgu u Valjevu organizovati podelu informativnog materijala. Naši sugrađani moraju da znaju da Aleksandar Obradović nije kriminalac i da mu je nezakonito ograničena sloboda kretanja. Građani Valjeva moraju znati da najviši predstavnici lokalne vlasti prikrivaju činjenice o pljačkanju "Krušika".

 

Aleksandar Obradović je uhapšen pod sumnjom da je odavao poslovne tajne "Krušika". Zahvaljujući nezavisnim medijima saznali smo da je Obradović kao uzbunjivač ukazao da su uz posredovanje najviših predstavnika države naoružanje od "Krušika" kupovale privatne firme pod povoljnim uslovima, štetnim za poslovanje ove fabrike.

 

Grad Valjevo je bio jedan od većih deoničara, vlasnik akcija Holding korporacije "Krušik" a.d. Fabrika "Krušik" je jedan od najvećih zagađivača vazduha u Valjevu. U Valjevu svake godine od posledica aerozagađenja prerano prestane život za 242 osobe starije od 30 godina, tvrdi Svetska zdravstvena organizacija.

 

Lokalne vlasti tvrde da za smanjenje aerozagađenja Valjevu nedostaju milioni evra. Nezavisni mediji procenjuju da su privatne firme za trgovinu oružjem, zahvaljujući poslovanju sa fabrikom "Krušik" ostvarile višemilionske zarade i time oštetile ovo preduzeće, Grad Valjevo i Republiku Srbiju. Na ovaj način je uskraćen javni budžet iz koga se mogao finansirati program smanjenja aerozagađenja. Ovim novce se još mogu spasiti stotine ljudskih života. Ove informacije smo saznali zahvaljujući uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću!

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 16 sati 54 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 14 sati 4 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara