Registracija Prijava preko FB
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
29.12.2019, 17:36

Na Divčibarama preko 60 centimetara snega

č: | fb:

 

Visina snega na Divčibarama, koji pada bez prekida više od 48 časova, je preko 60 centimetara. I pored intervencije putara, na deonici od Krčmara do Divčibara je otežano kretanje vozila, a mnogi su danas ostali zaglavljeni u snegu.

 

Dežurne ekipe Preduzeća za puteve Valjevo, koje održava magistralni put do Divčibara, su odmah interevenisale, rekli su nam u ovom preduzeću. Prema podacima objavljenim u 17.31 časova na sajtu JP "Putevi Srbije" putni pravac Mionica-Brežđe-Divčibare-Kaona je prohodan, snega ima do pet centimetara.

 

Putari kažu da problem prave smetovi, kod mesta Kraljev sto dostigli su visinu preko jednog i po metra. Pored smetova, problem prave i nespremni vozači, čija su se vozila zaglavila u snegu, tako da je u popodnevnim satima bila formirana duga kolona vozila u kojoj su, pored putničkih automobila, bili i autobusi, a prema rečima onih koji su stigli do Divčibara, od Valjeva do ove planine putovali su skoro tri časa.

 

Prohodne su i sve saobraćajnice na samim Divčibaram, koje održava preduzeće "Ingrap-omni". Na kolovozu ima nekoliko centimetara snega, a hroničan problem je nedovoljan broj parking mesta, otuda su brojna vozila parkirana na saobraćajnicama.

Divčibare (29.12.2019.)

Divčibare (29.12.2019.) (Foto: Kolubarske.rs)

 

Saobraćajna policija i putari apeluju na vozače da ka zimskim centima ne kreću bez obavezne zimske opreme. Podsećamo, od prvog novembra, po zakonu o saobraćaju, obavezna je upotreba zimske auto-opreme u koju spadaju četiri zimske gume kod kojih dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od četiri milimetra.

 

Pored zimskih pneumatika vozači su obavezni da u prtljažniku imaju i lance za sneg, odnosno druge uređaje za povećanje prijanjanja, koje u slučaju potrebe postavljaju na najmanje dva pogonska točka, ukoliko naiđu na deo puta gde je saobraćajnim znakom predviđena obavezna zimska oprema.

 

Veoma važno je znati da u slučaju saobraćajne nezgode uzrokovane nedostatkom zimskih guma, vozač i vlasnik takvog vozila imaju obavezu da sami plate svu materijalnu i nematerijalnu štetu.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 41 minuta

Ubistvo u selu kod Osečine

Valjevska policija uhapsila je R. S. (1965) iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. On je danas nakon kraće rasprave ispalio dva hica u pedesetdvogodišnjeg...

Abro fest - glavni plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Jubilarni 15. online i na TV 25.09.2020

Abro fest po prvi put bez publike

Jubilarni 15. Abro fest, koji počnje večeras, ove godine bez publike. Glumci Gradskog pozorišta "Abrašević" igraće dve premijerne predstave u praznoj sali, a publika će moći da ih gleda na online...  · 4 komentara