Registracija Prijava preko FB
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
29.12.2019, 17:36

Na Divčibarama preko 60 centimetara snega

č: | fb:

 

Visina snega na Divčibarama, koji pada bez prekida više od 48 časova, je preko 60 centimetara. I pored intervencije putara, na deonici od Krčmara do Divčibara je otežano kretanje vozila, a mnogi su danas ostali zaglavljeni u snegu.

 

Dežurne ekipe Preduzeća za puteve Valjevo, koje održava magistralni put do Divčibara, su odmah interevenisale, rekli su nam u ovom preduzeću. Prema podacima objavljenim u 17.31 časova na sajtu JP "Putevi Srbije" putni pravac Mionica-Brežđe-Divčibare-Kaona je prohodan, snega ima do pet centimetara.

 

Putari kažu da problem prave smetovi, kod mesta Kraljev sto dostigli su visinu preko jednog i po metra. Pored smetova, problem prave i nespremni vozači, čija su se vozila zaglavila u snegu, tako da je u popodnevnim satima bila formirana duga kolona vozila u kojoj su, pored putničkih automobila, bili i autobusi, a prema rečima onih koji su stigli do Divčibara, od Valjeva do ove planine putovali su skoro tri časa.

 

Prohodne su i sve saobraćajnice na samim Divčibaram, koje održava preduzeće "Ingrap-omni". Na kolovozu ima nekoliko centimetara snega, a hroničan problem je nedovoljan broj parking mesta, otuda su brojna vozila parkirana na saobraćajnicama.

Divčibare (29.12.2019.)

Divčibare (29.12.2019.) (Foto: Kolubarske.rs)

 

Saobraćajna policija i putari apeluju na vozače da ka zimskim centima ne kreću bez obavezne zimske opreme. Podsećamo, od prvog novembra, po zakonu o saobraćaju, obavezna je upotreba zimske auto-opreme u koju spadaju četiri zimske gume kod kojih dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od četiri milimetra.

 

Pored zimskih pneumatika vozači su obavezni da u prtljažniku imaju i lance za sneg, odnosno druge uređaje za povećanje prijanjanja, koje u slučaju potrebe postavljaju na najmanje dva pogonska točka, ukoliko naiđu na deo puta gde je saobraćajnim znakom predviđena obavezna zimska oprema.

 

Veoma važno je znati da u slučaju saobraćajne nezgode uzrokovane nedostatkom zimskih guma, vozač i vlasnik takvog vozila imaju obavezu da sami plate svu materijalnu i nematerijalnu štetu.

Aktuelno

Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 2 sati 51 minuta

Parlamentarizam ili despotizam?

Da nije bilo troje odbornika opozicije, koji su diskutovali i postavili po neko pitanje na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, zasedanje lokalnog parlamenta bi trajalo poput sednica Gradskog veća...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 2 sati 41 minuta

Uhapšen diler

Valjevska policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila je N. U. (25) iz Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u...

Mihailo Milutinović i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Skupštine grada Pre 1 dan

"Šta reći, a da nije dijagnoza?"

Skupština grada usvojila je rebalans budžeta i odluku o kreditnom zaduživanju za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića. Gradonačelnik ponovo vređao odbornike opozicije i pokušao zamenom teza da...  · 14 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
"Razlog opšte poznat" Pre 1 dan 4 sati

Plata u Krušiku kasni, radnici nezadovoljni

Radnicima Krušika, po prvi put u poslednjih 16 godina, nisu na vreme isplaćene plate. Akontacija za januar trebalo je da bude isplaćena 14. februara, ali se to nije desilo. To je za Kolubarske.rs...  · 21 komentara