Radovi na košarkaškom terenu u parku Pećina (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na košarkaškom terenu u parku Pećina (foto: Đorđe Đoković)
30.12.2019, 10:06

Počeli radovi na izgradnji košarkaškog terena

č: | fb:

U parku Pećina, u neposrednoj blizini restorana "Zdravljak" na mestu starog košarkaškog igrališta, počela je izgradnja novog terena sa pratećim sadržajem. Vrednost radova, koji bi trebalo da budu završeni početkom septembra sledeće godine, je 16,2 miliona dinara bez PDV-a.

 

Naručilac ovih radova je Ministarstvo omladine i sporta, a sredstva je obezbedila Evropska Unija, Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji, u okviru projekta za izgradnju, rekonstrukciju, obnovu, sanaciju i dovršetak sportskih objekata u Srbiji.

Radovi na košarkaškom terenu u parku Pećina

Radovi na košarkaškom terenu u parku Pećina (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prema projektu koji je, pre prestanka rada, uradilo Javno preduzeć Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva, planirano je da umesto dosadašnje asfaltne podloge, na košarkaškom terenu bude betonska ploča preko koje će biti postavljen sportski pod, a uz to je u planu i parterno uređenje oko igrališta.

 

Izvođač radova u parku Pećina je beogradska firma "Jadran" u konzorcijumu sa građevinskim preduzećima "Jugogradnja" iz Beograda, "Đerdap" iz Kladova i "Kej" iz Valjeva.

 

Košarkaški teren na Pećini (13. 03. 2017.)

Košarkaški teren na Pećini (13. 03. 2017.) (Foto: Đorđe Đoković)

Podsećamo, rekonstrukciju košarkaškog terena u parku Pećina najavio je u martu 2017. godine ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. On je upravo na ruiniranom terenu, gde je bio u društvu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića i njegovog zamenika Dragana Jeremića, novinarima saopštio "lepu vest" da će košarkaški teren biti rekonstruisan 2017. godine u koji će biti uloženo 4,5 miliona dinara iz IPA fondova, za koji je Valjevo konkurisalo pre tri godine godine.

 

Ministar je tada podsetio da je Ministarstvo omladine i sporta uspelo da obezbedi iz IPA fondova novac za rekonstrukciju i izgradnju 25 sportskih terena i 27 dečjih igrališta širom Srbije, među kojima je i košarkaški teren u parku Pećina u Valjevu.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 49 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 39 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.