Doček Nove 2020. (foto: DjordjeDjokovic)
Doček Nove 2020. (foto: DjordjeDjokovic)
01.01.2020, 10:54

U Valjevu na Trgu, na Divčibarama u mraku

č: | fb:

Nekoliko stotina Valjevaca dočekalo je Novu 2020. godinu na Gradskom trgu uz zvuke trube i uz vatromet. U dobrom raspoloženju bili su i mladi i stari, a mnogima je ovo bio prvi javni doček Nove godine.

Doček Nove 2020.

Doček Nove 2020. (Foto: Đorđe Đoković)

Doček Nove 2020.

Doček Nove 2020. (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sve one koji su bili na Gradskom trgu, uprkos izuzetno hladnoj noći, zabavljao je Dejan Petrović sa svojim Big Bendom.

 

Novogodišnji koncert je trebalo da traje dva i po sata, od 22.30 do jedan čas iza ponoći, ali je trajao kraće samo sat i po, od 23 do pola časa iza ponoći, verovatno je kraće trajao zbog hladnog vremena.

Doček Nove 2020.

Doček Nove 2020. (Foto: Đorđe Đoković)

Iz gradskog budžeta za ovaj doček Nove godine izdvojeno je oko četiri miliona dinara; 335 hiljada plaćeno je iznajmljivanje opreme, dok je koncert užičkog trubača koštao oko 2,6 miliona dinara. Inače, u budžetu Grada za doček Nove 2020. godine bilo je opredeljeno 3,1 milion dinara.

 

Dočekom na Gradskom trgu ne završava se novogodišnji praznični program u Valjevu u organizaciji Grada. Biće organizovan i muzički program za decu. U petak 10. januara "Koncert za bebe" i "Veštica i maestro" u izvođenju Beogradske filharmonije na sceni Centra za kulturu. Ovaj program za decu košta oko 350 hiljada dinara.

 

Nova godina na Divčibarama

 

Novu 2020. godinu na Divčibarama je dočekalo preko 2.500 gostiju, koji su umesto dobre zabave i veselog dočeka na planini dobili kako rekoše, "gomilu poblema i nerviranja".

 

I ove godine veći deo Divčibara je bio bez struje 31. decembra. Takozvana "valjevska strana", od ulaza na Divčibare,iz pravca Mionice, do centra, bila je bez struje u nekoliko navrata po nekoliko časova prepodne i popodne, a najduža nestašica je bila od šest do devet uveče poslednjeg dana 2019. godine.

 

Mnogi ugostitelji koji su imali organizovan doček Nove godine u svojim objektima bili su očajni, a gosti ljuti i nezadovoljni. Prema rečima ugostitelja i vlasnika hotela i apartmana, kapaciteti za smeštaj turista popunjeni su do poslednjeg mesta, tražen je i "krevet više

 

Visina snega na Divčibarama je 45 centimetara, ski staza "Crni vrh"je odlično pripremljena, spremna za skijaše i bordere, pod uslovom da bude struje, a nje na Divčibarama, prema tvrdnji Divčibaraca "od aprila više nema nego što je ima".

 

Za razliku od prethodne dve, ove godine na Divčibarama nije bilo organizovanog javnog dočeka Nove godine.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 18 sati 12 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 23 sati 19 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 22 sati 27 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara